«Rådmannen vurderer at tilbudet anses som kostbart,» heter det i en orientering til oppvekstutvalget i Fredrikstad kommune. Sommerbarnehagetilbudet i Smertulia barnehage kostet kommunen 437.000 kroner. Foto: Googlemaps
«Rådmannen vurderer at tilbudet anses som kostbart,» heter det i en orientering til oppvekstutvalget i Fredrikstad kommune. Sommerbarnehagetilbudet i Smertulia barnehage kostet kommunen 437.000 kroner. Foto: Googlemaps

Åpen barnehage i tre uker kostet 19.000 kroner per barn

Totalt var 23 av de 1.302 barna i de kommunale barnehagene i Fredrikstad innom sommerbarnehagetilbudet. Prislappen for hvert av barna var på cirka 19.000 kroner.

Publisert

Det er fasiten etter årets tilbud om åpen barnehage de tre siste ukene i juli, skriver Fredriksstad Blad.

De kommunale barnehagene i Fredrikstad holder i utgangspunktet stengt disse ukene. Men de siste fire årene har kommunen valgt å åpne én av de 20 barnehagene for å gi et tilbud til familiene som trenger barnehageplass denne perioden.

Tiltaket hadde i år et budsjett på 450.000 kroner.

Ettersom juli er betalingsfri måned i barnehagene, koster det ikke noe for foreldre med barn i kommunale barnehager å benytte seg av tilbudet.

Dalende interesse

Fredriksstad Blad skriver at det i 2015 ble anslått å være mellom 40 og 50 barn innom sommertilbudet bare første uken.

Senere har interessen vært dalende. I år var totalt 23 barn påmeldt for minst én av de tre ukene.

Hver av de tre ukene var det 16 eller færre barn som var påmeldt. Hver av dagene møtte mellom seks og 11 barn i barnehagen.

"Kostnaden pr barnehageplass i tre uker er ca. 19.000 kr pr. barn," skriver rådmannen i en orientering til oppvekstutvalget i kommunen.

Rådmannen: Kostbart

I sin vurdering skriver rådmannen følgende:

"Rådmannen mener at tilbudet om sommeråpen barnehage krever mye organisering og bruk av tid til planlegging. I 2018 var det kun 1,8 % av barn med plass i kommunale barnehager i Fredrikstad som benyttet seg av tilbudet om sommeråpen barnehage.

Det at antall påmeldte barn er høyere enn de som faktisk benytter seg av tilbudet stiller spørsmål med «kost nytte» av sommeråpen barnehage. Rådmannen vurder at tilbudet ansees som kostbart."

Powered by Labrador CMS