I den interaktive boken 'Farger' av Herve Tullet, kommer man så nær det å male selv som det går an - uten pensler og maling.
I den interaktive boken "Farger" av Herve Tullet, kommer man så nær det å male selv som det går an - uten pensler og maling.

Her er boka som lar deg blande farger uten maling

Ny bok fra fransk suksessforfatter lar barna blande fargene selv.

Publisert Sist oppdatert

Den franske forfatteren Herve Tullet ville vise barn hva som skjer når man blander farger, men uten selve malingen som ellers er nødvendig. Resultatet ble boka «Farger» som lanseres i Norge i høst.

– Det er rett og slett en interaktiv bok uten tegninger, men med fargeflekker som lar barna blande fargene selv på en side, og når de blar over får de se resultatet, sier Britt Schjøth-Iversen i QlturRebus Forlag.

Se demonstrasjonsfilm her.

Tullet står selv for illustrasjonene og publisert rundt 60 titler så langt. Den forrige boka «En bok» - som «Farger» for øvrig bygger på, solgte over en million eksemplarer.

Interaktiv bok

– På en dobbeltside er det for eksempel en blå og en gul flekk. Når du snur arket, er fargene blandet, forklarer Schjøth-Iversen.

På hver side blir barna bedt om å utføre en handling, og vips, er endringen gjort på neste side. For små barn, framstår det dermed som om det er de som har blandet og ordnet på fargene.

– Prinsippet er at med noen fingerstrøk kan barnet trykke, riste og klappe på boka for å blande farger. Barna bruker boka aktivt sammen med de voksne. Det er en litt annerledes bok som er morsom for barn å lese fordi den er enkel og de får være med på prosessen.

Enkelt og visuelt

«Farger» er ment for barn mellom to og sju år.

Etterpå kan barna prøve seg med ekte farger og gjøre det samme som de gjorde i boka.

– Det er enkle ting og det er morsomt og visuelt. Selv de litt eldre synes dette er artig, noe forfatteren ofte får høre når han reiser rundt og leker med farger sammen med barn i barnehager og på skoler.

Les mer om Herve Tullet her.

Forhåndsbestiller

«Farger» er så langt oversatt til 15 språk og nærmer seg en halv million solgte eksemplarer.

– Farger er et universelt språk som alle kjenner seg igjen i, mener Schjøth-Iversen, som er fornøyd med at mange allerede har forhåndsbestilt boka.

– De som kjenner til forfatteren fra før, er som regel interessert i hans andre publikasjoner også. Og det kjøpes gjerne inn flere eksemplarer slik at barna kan ligge på gulvet og ta flere bøker i bruk, sier Schjøth-Iversen.

Les mer om «Farger» her.

Powered by Labrador CMS