Bevilger 10,5 millioner kroner for å få barn til å spise mer fisk

Kostholdsprogrammet Fiskesprell får 10,5 millioner kroner fra fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen (H), skriver NTB.

Fiskesprell skal gi barn og unge gode matopplevelser med fisk og sjømat blant annet gjennom å kurse ansatte i barnehager og skoler i tilberedning og gi støtte til innkjøp av råvarer.

– Pengene skal bidra til at Fiskesprell skal kunne nå enda flere, for eksempel foreldre som jo har hovedansvar for barnas kosthold. Fiskesprellporteføljen skal også utvides slik at klima og bærekraft integreres i det faglige sammen med ernæring, sier Ingebrigtsen til NTB.

Fiskesprell er et samarbeid mellom Helse- og omsorgsdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet og Norges sjømatråd, som sammen med fiskesalgslagene finansierer programmet.