I forrige uke ble en mann i 30-årene varetektsfengslet i fire uker etter mistanke om overgrep. Nå reagerer foreldrene i en annen barnehage og tar initiativ til et møte med politiet.

Bergen: Foreldre reagerer etter henlagt overgrepssak

I forrige uke ble en barnehageansatt i 30-årene pågrepet og varetektsfengslet for overgrep. Nå reagerer foreldrene i en annen barnehage etter at en tidligere ansatt var under etterforskning.

Publisert

Førstkommende mandag er foreldre og foresatte i en annen barnehage kalt inn til møte med politiet og barnehageledelsen. Møtet skal være på initiativ fra foreldre som krever svar, ifølge en artikkel i Bergensavisen (BA) (krever abonnement.)

Saken gjelder en mannlig barnehageansatt i en privat barnehage som tidligere har vært under politietterforskning. Saken ble besluttet henlagt i august. Mannen skal ikke lenger være ansatt i barnehagen.

Saken ble etterforsket ved vold- og sedelighetsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon. I dialog mellom styrer og politiet ble det vurdert at det ikke var behov for å gå ut med informasjon til foresatte i denne saken, sier stasjonssjefen i bydelen der barnehagen ligger til avisen.

Nå snur politiet.

– Vi ser at det har oppstått et stort behov for informasjon. Derfor kaller vi inn til et møte førstkommende mandag der vi orienterer foreldre, sier politisjefen.

På spørsmål om foresatte burde vært informert tidligere, svarer vedkommende at politiet foretar konkrete vurderinger i hver enkelt sak om de skal gå ut med informasjon til ansatte og foresatte.

– I denne saken ble det først ikke vurdert som nødvendig, men vi ser nå at det burde vært gjort. Det er forståelig at foreldre har et informasjonsbehov, og at mange er bekymret for barna sine.

– Ikke sammenheng

Dette skjer bare få dager etter at en ansatt i en kommunal barnehage ble pågrepet og varetektsfengslet for overgrep. De to sakene har ikke sammenheng, understreker politiadvokat Eli Andrea Skaar til barnehage.no.

Småbarnsfaren i 30-årene som tirsdag ble pågrepet på jobb i barnehagen er varetektsfengslet i fire uker. Mannen nekter straffskyld og begjærte seg løslatt i fengslingsmøtet torsdag i forrige uke. Han har i avhør gitt uttrykk for at han er sjokkert og helt knust over anklagene, ifølge BA (krever innlogging).

Skaar sier videre at politiet ikke vil uttale seg ytterligere om saken på nåværende tidspunkt.

– Hvordan følger dere opp barnehagen i denne saken?

– Det er etablert en kontaktperson som er bindeledd mellom politiet og barnehagen.

Hun har tidligere uttalt at det er mistanke om at mannen skal ha forgrepet seg på ytterligere et barn i barnehagen, og at politiet er i planleggingsfasen for å få på plass et tilrettelagt avhør av også dette barnet.

– Dette avhøret er ikke gjennomført, sier Skaar.

Iverksetter tiltak

Dette er den fjerde overgrepssaken på ett år som involverer mannlige ansatte i skole og barnehage i Bergen kommune, skriver NRK.

– Jeg blir sint og trist av slike saker, ingen barn eller elever i Bergen skal oppleve slikt i sin barnehage- eller skolehverdag. Dette er tøft for alle involverte. Samtidig er det bra at det blir oppdaget, slik at overgrepet blir stoppet, sier byråd for barnehage, skole og idrett Linn Katrin Pilskog (Ap), og forteller at etat for skole har satt i gang arbeidet med en kompetansehevingspakke i forebygging og avdekking av seksuelle overgrep.

Hun legger til at beredskapsplaner, rutiner og veiledninger for barnehage også er revidert eller under revidering.

Powered by Labrador CMS