Stavanger kommune har fått over 300 søknader etter at de gikk ut i media og etterlyste vikarer.
Stavanger kommune har fått over 300 søknader etter at de gikk ut i media og etterlyste vikarer.

Etterlyste vikarer: – Vi er nesten litt overveldet over responsen

Over 300 søknader er kommet inn etter at skole- og barnehagesjefen i Stavanger kommune gikk ut i media og oppfordret folk til å søke på midlertidige vikariater i skole og barnehage.

Publisert

Nå jobbes det på spreng for å fordele søkerne ut til skolene og barnehagene, skriver Stavanger kommune på sine hjemmesider.

– Vi er nesten litt overveldet over responsen. Allerede samme dag som saken var ute i media begynte det å tikke inn søknader, og det har steget jevnt og trutt siden da, sier rådgiver i organisasjon og forhandling, Janne Halseth.

Skolene og barnehagene ble i midten av desember bedt om å gjøre et anslag over hvor mange vikarer de vil trenge i perioden januar til april 2022. Når så søknadene kommer inn til kommunen sitter Halseth og hennes kolleger og går gjennom alle søknadene og fordeler dem ut til skolene og barnehagene, basert på behov, kompetanse og tilgjengelighet.

Til nå er det mest studenter og andre som har søkt på vikariater, men før jul vedtok Arbeids- og sosialdepartementet at pensjonister med offentlig tjenestepensjon nå kan jobbe i skoler og barnehager uten å tape pensjon.

Skolesjef Jørn Pedersen og barnehagesjef Monica Buvig Stenseth er utrolig glade for den gode responsen.

– Jeg tror en del rektorer og virksomhetsledere puster litt lettet ut nå. Mange har vært utrolig bekymret for hvordan de skal få personalkabalen til å gå opp. Jeg må bare få berømme kommunens innbyggere nok en gang. Vi så det i starten av pandemien, og nå ser vi det igjen. Folk i denne kommunen stiller opp. Det er helt fantastisk, sier Pedersen.

Powered by Labrador CMS