Innbyggere i Stavanger og nabokommunene forbereder seg på å måtte betale 44 kroner i rushtidsavgift. Det kan for enkelte få betydning for hvilke barnehager de vil søke barna sine til. Kart: Googlemaps

Bomring påvirker valg av barnehage

Flere kommuner i Rogaland opplever at den kommende bomringen kan få konsekvenser for hvilke barnehager som foreldre vil søke sine barn til.

Publisert

- Tilbakemeldingen vi fikk fra opptakskontoret før sommeren, var at foreldre har vært opptatt av dette når de har satt opp ønsker for barnehager. Vi jobber med å få oversikt over hvor mange som må passere bomring for å levere til barnehage, sier barnehagesjef Torill Jacobsen Kind i Sandnes til Aftenbladet.

Også i nabokommunene er dette et tema.

- Vi vet at det er 12 barn i Tananger som har fått barnehageplass på andre siden av bomringen, sier ordfører Ole Ueland (H) i Sola til NRK. Til Aftenbladet sier Ueland at han tenker at kommunen bør se på en ordning der familier som blir rammet på denne måten får refundert utgifter.

Barnehagesjef i Stavanger kommune, Monica Buvig Stenseth, ser det ikke som usannsynlig at bomringen har innvirkning på hvor foreldre har søkt barnehageplass.

- Vi har ingen dokumentasjon på dette, men det er sannsynlig at det er likt som i Sandnes, sier Stenseth til Aftenbladet.

Etter planen skal bompengeringen, med rushtidsavgift på 44 kroner, åpne 1. oktober i år.

Powered by Labrador CMS