Leder for Pedagogstudentene, Hedda Eia Vestad.
Leder for Pedagogstudentene, Hedda Eia Vestad.

– Solid SV-satsing på veiledning av nye lærere og barnehagelærerutdanning

Pedagogstudentene roser SV sitt alternative statsbudsjett.

Publisert Sist oppdatert

SV viser i sitt alternative statsbudsjett at de prioriterer lærerne i barnehage og skole. SV prioriterer 200 millioner til veiledning av nyutdannede lærere i barnehage og skole, og de styrker barnehagelærerutdanningen ved å finansiere utdanningen på lik linje med grunnskolelærerutdanningen.

– SV har stor troverdighet når det gjelder å følge opp eget partiprogram og satser virkelig på å utvikle gode lærere i barnehage og skole, sier leder av Pedagogstudentene Hedda Eia Vestad i en pressemelding.

– Vi i Pedagogstudentene mener SV fortjener skryt for sin solide satsning på veiledning av nyutdannede lærere i barnehage og skole, og styrkingen av barnehagelærerutdanningen, sier Eia Vestad.

Veiledning av nyutdannede lærere i barnehage og skole

SV har i mange år prioritert veiledning av nyutdannede lærere i barnehage og skole, og viderefører satsningen på 200 millioner i 2018.

– Veiledning av nye lærere i overgangen fra utdanning til yrke, bidrar til både å utvikle gode lærere og gode lærerkollegier, i tillegg til at veiledning rett og slett gir bedre og tryggere utdanning for barna og elevene, sier Eia Vestad.

– Pedagogstudentene vil virkelig rose SV fordi de prioriterer veiledning som sikrer at alle barn og elever har en lærer for får nødvendig veiledning når de er nye i yrket.

– Tidligere i år stilte samtlige partier seg bak et stortingsvedtak som skulle sikre at alle nyutdannede får veiledning. Vi håper at det også blir flertall for å prioritere dette i statsbudsjettet for 2018, sier Eia Vestad.

Styrking av barnehagelærerutdanningen

Barnehagelærerutdanningen har i flere år slitt med kvalitetsutfordringer på grunn av manglede ressurser, og de faglige rådene er krystallklare: Barnehagelærerutdanningen må bli finansiert på lik linje med grunnskolelærerutdanningen.

– Det er fantastisk at SV går i bresjen for å finansiere barnehagelærerutdanningen på lik linje med grunnskolelærerutdanningen, sier Eia Vestad.

– Kvalifiserte barnehagelærere er en viktig forutsetning for kvaliteten i barnehagen. Vi vil skryte av SV for at de prioriterer kompetansen til barnehagelærere. Det fortjener barna i barnehagen, avslutter Eia Vestad.

Powered by Labrador CMS