MDG vil innføre lekeressurs i barnehagene - med tanke på blant annet å rekruttere flere menn inn i barnehagejobben.
MDG vil innføre lekeressurs i barnehagene - med tanke på blant annet å rekruttere flere menn inn i barnehagejobben.

Vil gi gutter i ungdomsskolen lekejobb i barnehager

I Lillestrøm er andelen menn blant barnehageansatte bare seks prosent - mot rundt ti prosent på landsbasis. Det vil MDG gjøre noe med.

Publisert Sist oppdatert

Nå foreslår partiet, ved gruppeleder i kommunestyret Eline Stangeland, å innføre en ordning med lekeressurs i barnehagene i kommunen - og samtidig gi guttene i ungdomsskolen tilbud om et par timers ettermiddagsjobbing.

Det skriver Romerikes Blad.

I kommunestyremøtet i morgen, 27. januar, fremmer hun MDG sin interpellasjon om det hun kaller lekeressurs i Lillestrøm kommune. Målet er ifølge avisa todelt; at det vil være en berikelse for både guttene og barna. Og at det kan stimulere flere menn til å velge yrket som barnehagelærer i voksen alder.

I Lillestrøm er andelen mannlige ansatte på bare seks prosent. Mens det er ti prosent menn på landsbasis, har Oslo høyest andel menn i barnehagene med litt over 17 prosent, står det videre i artikkelen.

– I de kommunale barnehagene i kommunen vår er andelen menn enda lavere enn seks prosent, uten at jeg vet hvorfor det er sånn, sier Stangeland til avisen.

Stangeland viser til at ideen om lekeressurs startet opp i 2009 på Lillehammer, og siden har spredd seg til barnehager i hele landet. Også Østersund ungdomsskole i tidligere Fet kommune forsøkte et slikt tilbud for noen år tilbake, uten at MDG vet årsaken til at den ble borte igjen.

– Erfaringene så langt viser at ordningen trygt kan kalles en suksess. Barna ser opp til guttene og synes det er stas. Guttene selv får ofte et nært forhold til barna, og synes selvsagt også det flott med en betalt jobb – for de fleste er dette den første kontakten med yrkeslivet.

Powered by Labrador CMS