Assisterende kommunedirektør Tore Rømo i Stjørdal åpner for at også lærere, ansatte i SFO og barnehager i Stjørdal kan få utlevert munnbind fra kommunen som arbeidsgiver.
Assisterende kommunedirektør Tore Rømo i Stjørdal åpner for at også lærere, ansatte i SFO og barnehager i Stjørdal kan få utlevert munnbind fra kommunen som arbeidsgiver.

Åpner for gratis munnbind til barnehageansatte

Sv-politiker ville ha gratis munnbind til alle kommuneansatte i Stjørdal. Nå åpner kommunedirektøren for at ansatte i barnehager, skoler og SFO skal få dekket munnbindbruken.

Publisert Sist oppdatert

Mange av kommunens ansatte må bruke munnbind på jobb, og får utgiftene dekket av arbeidsgiver. Dette bør også gjelde ansatte i skoler, barnehager og renhold, mente Sv-politiker Anja Ristad i Stjørdal.

Hun tok saken opp i en interpellasjon til stjørdalsordfører Ivar Vigdenes (Sp) i kommunestyret i forrige uke, skriver bladet.no. Nå åpner assisterende kommunedirektør Tore Rømo for at også lærere, ansatte i SFO og barnehager i Stjørdal kan få utlevert munnbind fra kommunen som arbeidsgiver.

Ristad sa seg fornøyd med svaret hun fikk fra ledelsen i kommunen, og trakk derfor sitt konkrete forslag som hun ville ha kommunestyret med på. Til avisen sier hun at hun stoler på at kommunedirektøren nå sørger for munnbind til alle som ønsker det.

Rømo pekte i svaret sitt på at den midlertidige forskriften om bruk av munnbind som gjelder, ikke gjelder for elever og ansatte i skoler, SFO og barnehager i arbeidstida. Han sa samtidig at han synes det er positivt at enkeltansatte ønsker å øke både egen, og andres beskyttelse gjennom frivillig bruk av munnbind.

Derfor vil han nå foreslå at det åpnes opp for at ansatte innenfor skole, SFO og barnehager får dekket bruk av munnbind.

Powered by Labrador CMS