Janne Therese Gausel brenner for de voksnes tilstedeværelse i lek og samvær med barna. Foto: Getty Images/privat (Henglein and Steets)
Janne Therese Gausel brenner for de voksnes tilstedeværelse i lek og samvær med barna. Foto: Getty Images/privat (Henglein and Steets)

Hvem er du i barnehagen? Diktet ble mest lest i april

Janne Terese Gausel har skrevet to dikt om hvordan barn kan oppleve to forskjellige voksne i barnehagen. En av dem bør kanskje se seg etter ny jobb, mener hun. Dette var den mest leste saken i april.

Publisert

Gikk du glipp av noen av disse?

Her er de ti mest leste sakene på barnehage.no i april:

1. To dikt – to ansatte: Hvem av dem er du i barnehagen?

Janne Terese Gausel har skrevet to dikt om hvordan barn kan oppleve to forskjellige voksne i barnehagen. En av dem bør kanskje se seg etter ny jobb, mener hun.

Artikkelen er fra i april i fjor, men fikk nytt liv i sosiale medier i april.

Les diktene her.

 2. Maktmisbruk i måltidsituasjonen – fremmer dette matglede?

«Vi må ikke bruke makten vår der det ikke er nødvendig,» skriver barnehagelærerstudent Chanett Grønhaug, som har sett barnehageansatte ta styringen over i hvilken rekkefølge barna skal få lov til å spise hva i matpakka.

Les kronikken her.

3. Står du på lista? Disse 454 barnehagene får ekstra penger til bemanningsnorm

I alt 454 barnehager, 362 private og 92 kommunale, skal dele på 263 millioner kroner. Vår oversikt over hvilke barnehager det gjelder havnet på topp tre.

Se oversikten her.

 4. Voksne som kjefter på barn

Det er aldri barnets ansvar å tåle det som skjer, det er de voksnes ansvar at det ikke skjer, skrev Nina Mellem Wiig i sin kronikk fra august i fjor. Den har igjen kommet inn på topplista.

Les kronikken her.

5. Barnehagen – en skole uten friminutt?

«Barnehagelærere vet at barn normalt ikke trenger gjennomtenkte pedagogiske opplegg for å utvikle grunnleggende former for sosial adferd, språk eller for å utforske sine omgivelser med undring og nysgjerrighet. Hverdagsopplevelser er ofte nok,» skriver førsteamanuensis Dag Øystein Nome.

Les kronikken her.

6. Disse 248 barnehagene er foreldrene aller mest fornøyd med

Foreldreundersøkelsen til Utdanningsdirektoratet ble også godt lest. I alt 248 barnehager fikk toppscore fra foreldrene. 

Se hele oversikten her.

7. De er like viktige som oss pedagoger

"Det er mye snakk om oss pedagoger. Viktig at det er nok av oss. Og jeg er helt enig. Nok pedagoger i barnehagene er avgjørende for barna. Men i disse tider synes jeg det er viktig å løfte alle fagarbeidere, assistenter og vikarer," skriver pedagogisk leder Marianne Haugeby i sin kronikk.

Les hele kronikken her.

 8. Jeg har den ungen bare en mor kan elske...

– Vit at den tiden barnet mitt er i barnehagen er det viktigste avlastende tiltaket i livet vårt akkurat nå. Vit at betydningen av den jobben dere gjør er livreddende for oss. Så jeg ber deg, kjære pedagog og barnehageansatt: Hold ut!

Les den sterke bønnen fra en mor med et barn med spesielle behov.

9. – Er flere barnehagelærere til det beste for barna?

Hvordan skal vi kunne forsvare at flere pedagoger i barnehagene øker kvaliteten på tilbudet når det med flere pedagoger også øker andel «tid borte fra barna», spør kronikkforfatteren, Mari Karlsrud.

Les kronikken her.

 10. «Vi krenker egne barn og dekker oss bak at de er barn og er så søte»

Er det greit å dele alt av bilder av barna, spør daglig leder i Hektneråsen FUS Barnehage, Jeanette Sjetne i dette innlegget.

Powered by Labrador CMS