Administrerende direktør i PBL, Arild Olsen (t.v). Her med viseadministrerende direktør i PBL, Jørn-Tommy Schjeldrup.
Administrerende direktør i PBL, Arild Olsen (t.v). Her med viseadministrerende direktør i PBL, Jørn-Tommy Schjeldrup.

Dette er partene i PBL-oppgjøret enige om

PBL er enige med fagforeningene om tekstuelle endringer i tariffavtalen og det økonomiske oppgjøret. Det forhandles fortsatt om fremtidig pensjonsløsning for PBL-området.

Publisert Sist oppdatert

Det partene så langt er enige om gjelder først dersom partene kommer til enighet om hele tariffoppgjøret. Forhandlingene fortsetter utover dagen torsdag.

Det skriver pbl.no.

– Vi er enige om økonomien i oppgjøret og om enkelte endringer i avtaleverket. Men det viktigste og vanskeligste spørsmålet er pensjon. Dette er en veldig viktig sak for våre medlemmer og vi forhandler videre om pensjon utover dagen, forteller administrerende direktør Arild M. Olsen i PBL.

Det forhandles om ny hoved- og hovedtariffavtale for 1.760 barnehager med om lag 25.000 ansatte. PBL er enig med organisasjonene om et økonomisk oppgjør på nivå med kommunal sektor. De nye lønnssatsene vil gjelde fra 1. mai 2016.

Det økonomiske oppgjøret har en ramme på om lag 2,4 prosent. PBL mener dette er et fornuftig økonomisk oppgjør som balanserer hensynet til barnehagenes økonomiske situasjon og ønsket om å tilby ansatte i PBL-barnehagene en fornuftig lønnsutvikling.

Forhandlingene mellom PBL og arbeidstakerorganisasjonene Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta.

– Vi forhandler på vegne av mange av Fagforbundets medlemmer om viktige tariffspørsmål, som for eksempel pensjon. Vi har så langt kommet til enighet om økonomien og noen enkelte endringer i hovedtariffavtalen, men det gjenstår fortsatt en del på pensjon. Vårt krav er at en eventuell ny pensjonsordning skal være like bra som den vi har i dag. Det er dette vi skal forhandle om i dag, sier forhandlingsleder Mette Henriksen Aas i Fagforbundet på Fagforbundets nettsider.

Powered by Labrador CMS