Da tragedien rammet en kollega, gikk Christina Willumsen og de andre ansatte ved Mellommyra barnehage gikk raskt i gang med å samle inn penger.
Da tragedien rammet en kollega, gikk Christina Willumsen og de andre ansatte ved Mellommyra barnehage gikk raskt i gang med å samle inn penger.

Da kollegaen mistet mannen i en tragisk ulykke, tråkket Christina og de andre i barnehagen til

I løpet av fire dager har de ansatte ved Norlandia Mellommyra barnehage samlet inn 72.880 kroner.

Publisert Sist oppdatert

28. november i år skjedde den tragiske bilulykken på riksvei 80 mellom Bodø og Fauske i Nordland. Trond Hugo Karlsen ble sendt til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø med alvorlige skader. Han døde noen dager senere på sykehuset.

Samboer Janne Fredheim satt i ulykkesbilen, men kom fra ulykken uten alvorlige fysiske skader. Hun er nå etterlatt med deres tre jenter på 9, 15 og 16 år.

Kolleger i sjokk

I Norlandia Mellommyra barnehage i Bodø satt Jannes kolleger i sjokk og sorg over kollegaens tap.

– Man føler seg litt hjelpeløs når en man kjenner havner i en sånn situasjon, sier Christina Willumsen, som jobber på samme avdeling som Janne, til barnehage.no.

Raskt gikk kollegene i gang med å forsøke å gjøre noe for henne. Først ordnet de med julekalender både til Janne og barna. Deretter leverte de julebakst på døra.

Penger til førerkort

Så begynte tankene om framtiden å materialisere seg i en ny idé. Janne har ikke førerkort, er mor til tre – og bor i Sørfold, mer enn en times biltur unna jobben i Bodø.

 – Vi bestemte oss ganske kjapt for at vi måtte opprette en spleis slik at hun har penger til å ta førerkort, sier Christina Willumsen.

Torsdag i forrige uke, to dager etter begravelsen, opprettet Christina på vegne av kollegene en innsamling på spleis.no via Facebook.

Det var Avisa Nordland som først skrev om denne saken.

Da de barnehageansatte gikk i gang med innsamlingen, hadde de mål om å få inn nok penger til å betale halvparten av det førerkortet vil koste Janne. Dit kom de i løpet av noen få timer.

For responsen lot ikke vente på seg. Det første døgnet fikk de inn 50.000 kroner. Fire dager etter at spleisen ble opprettet, er det kommet 72.880 kroner.

– Da har Janne både penger til sertifikat og en begynnende egenkapital på bil, sier Willumsen som flere ganger de siste dagene er rørt til tårer når hun har sett hvor mange som har engasjert seg.

– Beste plassen å være

Hun sier det falt helt naturlig både for henne og de andre i barnehagen å gjøre noe for å hjelpe da tragedien inntraff.

–  Sånn er det er å være i Mellommyra. Det er den beste plassen å være hvis man får livet snudd opp-ned, sier Christina Willumsen, men legger til at det ikke bare er hun og barnehagen som har bidratt her:

– Vi har fått inn penger fra hele landet, og også fra Sverige. Det er helt overveldende. Og det viser at verden ikke er så kynisk og kald som man kanskje har lett for å tro.           

Visste ingenting

Janne selv visste ikke hva kollegene hadde planlagt. Innsamlingen ble offentliggjort på Facebook torsdag morgen rundt 08.45. Ved 10-tiden ringte Janne til Christina.

– Da hadde hun vært inne på Facebook og var på gråten og lurte på hva i all verden det var vi holdt på med, sier Willumsen.

– Dere var ikke redd for at dere gikk i gang med dette for kort tid etter dødsfallet?

– Vi var klare på at vi ville vente til etter begravelsen. Og så var vi inne på om vi skulle vente til etter jul. Men jeg synes det er dette jula handler om, det å bry seg om hverandre. Og – ja – jeg var litt spent på hva Janne ville si. Men samtidig kjenner jeg henne så godt at jeg var sikker på at hun kom til å sette pris på det, sier kollegaen.

«Vet ikke om jeg skal gråte eller le»

Da Avisa Nordland dagen etter ringte og ville skrive om innsamlingen, måtte Christina imidlertid forsikre seg med Janne at det var greit at historien ble fortalt i offentligheten.

– Hun tenkte seg litt om, men fant ut at det var en fin anledning for henne til å takke alle som har støttet familien etter den tragiske ulykken, sier Willumsen.

 «Jeg vet ikke om jeg skal gråte eller le, men jeg er helt overveldet. Det har vært mye glede også, blant meg og jentene, og vi er evig takknemlig for gaver, omtanke og gode ord. Dette har gjort det mye enklere for oss som familie», var budskapet Janne Fredheim fikk formidlet i lokalavisa.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS