Ulykken skjedde i en barnehage i Bergen i går.
Ulykken skjedde i en barnehage i Bergen i går.

Ulykke i barnehage - politiet skal undersøke rutinene i barnehagen

En ett år gammel gutt er kritisk skadd og innlagt på Haukeland sykehus etter at han i går falt ut av en barnevogn og ble hengende fast i en stropp.

Publisert

Politiet meldte i en pressemelding torsdag at de klokken 12.10 fikk melding om en ulykke i en barnehage i Bergen. «Et barn på ett år har falt ut av en barnevogn og blitt hengende fast med en stropp rundt halsen. Barnet er kjørt Haukeland sykehus. Tilstanden er ukjent», heter det i pressemeldingen.

Klokken fem samme ettermiddag meldte sykehuset at gutten er kritisk skadd. I formiddag ble pressemeldingen oppdatert, og tilstanden er uendret. 

Ifølge Bergensavisen var ikke gutten bevisst da han ble sendt til sykehus. Ulykken skjedde i Akasia Paradis barnehage. Barnehagen er ifølge samme avis stengt i dag, for å ivareta de ansatte. 

– Det vi vet er at et barn har falt ut av en barnevogn og blitt hengende etter halsen i en stropp. Dette skjedde på barnehagens område. Vi er på stedet og gjør undersøkelser, sa Per Algrøy, operasjonsleder i Vest politidistrikt til barnehage.no torsdag. 

I en pressemelding opplyser politiet i dag at det har blitt opprettet en undersøkelsessak etter ulykken. Politiet skal sjekke rutinene i barnehagen og undersøke om barnevognen ble brukt på riktig måte, skriver Dagbladet.

Foreløpig skal ingen være mistenkt eller siktet i forbindelse med hendelsen.

- Vi ser ikke grunn til dette da saken trolig dreier seg om en ulykke, og ikke en straffesak, sier politiadvokat John Lode Roscoe i Vest politidistrikt til Dagbladet.

Politiadvokaten forteller videre at de skal ha dannet seg god oversikt over ulykken, og hva som eventuelt er årsaken bak den. Han vil for øyeblikket ikke gå videre ut med detaljer av hensyn til de pårørende og ansatte i barnehagen.

De rundt 20 ansatte blir fulgt opp av bedriftshelsetjenesten. Et kriseteam fra Bergen kommune er også tilgjengelig.

Bergens Tidende snakket med politiets innsatsleder, Tom Johannessen, mens de var på ulykkesstedet. Han forteller til avisen at ulykken skjedde inne i barnehagen, og at det var ansatte i barnehagen som først oppdaget barnet.

Powered by Labrador CMS