Det var godt for barn og voksne å møtes igjen, skriver Barnas Hage Larsgården på Instagram-kontoen sin.
Det var godt for barn og voksne å møtes igjen, skriver Barnas Hage Larsgården på Instagram-kontoen sin.

Brannrammet barnehage stengt ut året – men barna fikk nissefest

Hos Barnas Hage Larsgården i Ålesund jobbes det på spreng på å få på plass en løsning til over jul og nyttår.

Publisert Sist oppdatert

Mandag ble det arrangert nissefest på Rollonhuset, som ligger i nærheten av barnehagen. Folk fra brannvesenet kom også for å snakke med barna i storbarnalder.

– Noen av barna er lei seg, og mange har spørsmål. Under besøket ble det snakket litt om brannbamsen Bjørnis, og brannfolkene hadde med seg gaver til barnehagen, forteller styrer Solgerd Hjelle Laugen til Barnehage.no.

Egentlig skulle nissefesten holdes fredag, da barn og voksne våknet til den triste beskjeden om at barnehagen hadde fått store skader i brann.

Godt å treffe barna

– Barna hadde gledet seg utrolig mye til nissefesten, og det var godt for oss å få se barna og si god jul til dem og foreldrene. Dette var vårt første møte etter brannen, sier Laugen.

Overfor Sunnmørsposten (krever innlogging) skryter hun av både styret i den foreldreeide barnehagen, som tok seg fri fra jobb og stilte opp for å bistå etter at barnehagen brant natt til fredag, og av det hun omtaler som så til de grader løsningsorienterte ansatte.

Med unntak av nissefesten, vil barnehagen være stengt ut året. Enda er ikke bygningene frigitt av politiet, noe som blant annet betyr at en foreløpig ikke har kommet inn for å se over hva som fortsatt kan brukes av klær og utstyr.

– I tilknytning til dette har forsikringsselskapet vårt betalt ut et beløp til alle med barn i barnehagen, slik at de til en vis grad kan få kjøpt inn ting de mangler som følge av brannen, sier Laugen til avisa.

– Skal klare dette

78 barn går i Barnas Hage Larsgården i Ålesund. Onsdag var det planlagt informasjonsmøte med foreldre.

De har allerede fått beskjed om at Rollonhuset, som er et forsamlingshus eid av sportsklubben Rollon, etter alt å dømme blir stedet der barnehagen skal ha tilhold på midlertidig basis etter nyttår. Sammen med Larsgården skole ikke langt unna.

– Hva tenker du om veien videre?

– Jeg tenker at med det personalet vi har, så løsningsorienterte og med så stor stå-på-vilje, så skal vi klare dette. Det tror jeg skal gå fint. Jeg blir rørt av å snakke om det, sier Laugen.

Hun er forberedt på at det kommer til å kreve mye arbeid å få barnehagen tilbake i drift.

– Mye jobbing, og så mangler det en del formaliteter fortsatt, som må på plass.

Powered by Labrador CMS