Varaordfører Rune Arstein i Nærøy kommune fikk æren av klippe snoren og erklære det nye barnehagebygget for offisielt åpnet.
Varaordfører Rune Arstein i Nærøy kommune fikk æren av klippe snoren og erklære det nye barnehagebygget for offisielt åpnet.

Feiret 25-årsjubileum med åpning av nytt barnehagebygg

Historien til Barnehage 1 avdeling Strand startet på kjøkkenet til eierne i 1993. Denne høsten kunne barn og ansatte feire 25-årsjubileum med å flytte inn i splitter nye barnehagelokaler.

Publisert

Forrige lørdag ble 25-årsjubileet til barnehagen som ligger på Strand i Nærøy kommune høytidelig markert med offisiell åpning av de nye barnehagelokalene.

Hele 170 gjester ønsket å være med på feiringen.

– Vi inviterte til åpen dag for alle barna som går her nå, barn som har gått her før og alle andre som hadde lyst til å komme og se på den nye barnehagen vår. Vi feiret med pølser, kaker, vafler, kaffe og saft. Det ble en skikkelig bursdagsfeiring, forteller styrer Ingvill Grande i Barnehage 1 avdeling Strand.

Varaordfører Rune Arstein fikk æren av klippe snoren og erklære det nye barnehagebygget for offisielt åpnet, mens barnehagebarna og moren til et barn som tidligere hadde gått i barnehagen sto for underholdningen.

Startet på kjøkkenet til eierne

Tilbake i 1993 ble barnehagen startet opp på kjøkkenet til eierne Dag Engstad og Marit Brækkan. Det startet med 5 barn, og siden den gang har barnehagen vokst seg stadig større.

Det nye barnehagebygget.
Det nye barnehagebygget.

I 1994 flyttet barnehagen ned i eiernes kjeller, før barn og voksne høsten 2004 flyttet inn i et bolighus som ble omgjort til barnehage.

Etter å ha vært igjennom to utbyggingsprosesser, ble det etter hvert besluttet at det skulle bygges helt nye lokaler til barnehagen hvor det i dag går 48 barn.

– Det ble bestemt at vi skulle bygge en tre-avdelings barnehage siden vi  hele tiden har hatt vekst, forteller styreren som er svært fornøyd med de nye lokalene.

– Nå er alt på ett plan, bare det har gjort at ting har blitt enklere. Vi har fått to aktivitetsrom tilknyttet hver avdeling, og hver avdeling har fått kjøkken eller kjøkkenkrok, forteller Grande.

Er med på dyrestell

– Det er god motorisk trening å ri på hest, det styrker balansen, sier styrer Ingvill Grande.
– Det er god motorisk trening å ri på hest, det styrker balansen, sier styrer Ingvill Grande.

Barnehagen på Strand som nå fyller 25 år, rommer ikke bare barn og ansatte. Barnehagen har også eget fjøs med flere dyr.

– Vi har tre hester, høner, kaniner, marsvin og geiter. Barna får være med på dyrestell og aktiviteter med dyrene, sier Grande.

– Når de er sammen med dyrene får barna vise omsorg. Og de lærer å vise hensyn og ha respekt for dyrene og naturen, sier styreren.

Hun forteller at de hvert år har hersedugnad i barnehagen. Da får barna se hvordan maten til dyrene blir laget. De får også se at det er ganske mye jobb med å ha dyr og ikke bare kos.

– Man kan knytte alle fagområdene opp mot dyrestell. I tillegg er det god motorisk trening å ri på hest, det styrker balansen, sier Grande.

– En ny hverdag

Styreren opplyser at de er mye ute og bruker naturen som læringsarena.

– Med den nye barnehagen har vi også fått et ganske stort skogområde bak oss som vi har planer om å utnytte enda mer. Det skal tilrettelegges ut fra hva både de yngste og de eldste barna mestrer, sier hun.

– Vi hadde oppstart i de nye lokalene i høst. Nå har vi gått oss inn et par måneder og holder på å komme inn i rutiner og få ting til å flyte. Det er en ny hverdag, sier Grande, som gleder seg til fortsettelsen i det nye barnehagehuset.

Powered by Labrador CMS