De ansatte i Krokusen barnehage i Sandefjord streiket for å få tariffavtale og de samme lønns- og pensjonsvilkårene som sine kolleger i offentlige barnehager. Nå er de tilbake i jobb.

Streiken er over – de ansatte får tariffavtale

De ansatte i Krokusen barnehage i Sandefjord får tariffavtalen de streiket for etter at barnehagen nå er innmeldt i PBL.

Publisert

– Fagforbundet har i dag mottatt melding fra Private Barnehagers Landsforbund vedrørende innmelding av Krokusen Barnehage AS og Prestehagen Barnehage AS, sier leder John-Ole Engnes, i Fagforbundet Sandefjord, til Sandefjords Blad.

Det betyr at barnehagene er omfattet av tariffavtalen mellom Fagforbundet og PBL fra og med fredag.

– Dette er flott. Vi gratulerer de ansatte med tariffavtale og godt gjennomført streik. Det lønner seg å være fagorgansiert, da står du ikke alene, sier nestleder i Fagforbundet, Odd-Haldgeir Larsen, til Frifagbevegelse.no.

Krokusen barnehage ble rammet av streik tidlig i forrige uke og måtte stenge dørene etter tre dager.

Denne uka gikk administrerende direktør Anne Lindboe ut og ga de streikende i barnehagen sin fulle støtte.

Ettersom barnehagene er finansiert av det offentlige, er det ifølge PBL-direktøren viktig for renommeet til sektoren at de ansatte har gode lønns- og arbeidsvilkår. Lindboe ga også uttrykk for at gode lønns- og arbeidsvilkår er viktig for å tiltrekke seg – og beholde dyktige ansatte, noe som igjen er viktig for barna.

Fredag morgen var både ansatte og barn tilbake i barnehagen.

Powered by Labrador CMS