Jens Schei Hansen går over i ny jobb 1. september. Da tar Kjersti Oppen over som kommunikasjonsdirektør i Espira.
Jens Schei Hansen går over i ny jobb 1. september. Da tar Kjersti Oppen over som kommunikasjonsdirektør i Espira.

Tidligere Virke-direktør tar over etter Jens i Espira

Kjersti Oppen blir ny kommunikasjonsdirektør i Espira.

Publisert Sist oppdatert

Jens Schei Hansen går inn som partner i Vektor Consulting, der han skal jobbe med å hjelpe bedrifter med å utvikle og realisere strategier.

– Årene i Espira og barnehagesektoren har blant annet lært meg at barnehagestyrere er noen av de mest kompetente og dyktige lederne som finnes, og at det kan være vanskelig å møte politiske argumenter med fakta.

Oppen kommer fra stillingen som bransjedirektør i Virke. Hun har tidligere blant annet vært kommunikasjonsdirektør i Schibsted, Mondelēz International og byråleder i MSL-Group.

– Espiras genuine engasjement for hvordan de møter barna og fokuset på kvalitets- og utviklingsarbeidet i barnehagene, har bidratt til å løfte hele sektoren. Samarbeidet mellom offentlige og private aktører, for å skape de beste løsningene for fellesskapet, har vært avgjørende i Norge. Siden barnehageforliket i 2007, har de private aktørene bidratt sterkt til full barnehagedekning, som har gitt økt likestilling, høy yrkesdeltagelse og god samfunnsøkonomi. Det blir viktig for velferdsstatens videre utvikling. Jeg gleder meg til å starte dette viktige arbeidet, sier Oppen i en pressemelding fra barnehagekonsernet.

– Vi er svært glade for å ha fått Kjersti med på laget i Espira i den viktige fasen vi nå går inn i. Hennes brede kompetanse som leder, myndighetskontaktansvarlig, kommunikasjonsdirektør og byråleder vil være viktig for oss fremover. Erfaringen hun bringer inn fra interessepolitisk arbeid, nettverk, sterke engasjement og evne til å bringe økt synlighet, vil kunne løfte oss videre, sier Marit Lambrechts, Administrerende direktør i Espiragruppen i Norge.

I et intervju med Kom24 utdyper Oppen bakgrunnen for jobbskiftet:

– Jeg ønsker å bidra til å løfte Espira og alt det gode arbeidet de gjør på kvalitetsutvikling. Samtidig er det viktig å øke synlighet til selskapet som sådan, jobbe med myndighetskontaktarbeidet og arbeidet inn mot NHO Geneo.

I intervjuet kommer hun inn på velferdsdebatten:

– Det er en betent konflikt. Da er det viktig å få fram all den gode faktainformasjonen som barnehagene sitter på. De aller fleste barnehager har små marginer og ikke den profitten som det snakkes om hele tiden. Det er viktig å få fakta og tall på bordet, sier hun.

Powered by Labrador CMS