Tauklatring er spennende.
Tauklatring er spennende.

Tradisjonsrik aktivitetsdag

For åttende år på rad, var hele ti barnehager samlet til en minnerik aktivitetsdag med førskolebarna.

Publisert Sist oppdatert

I åtte år har ti private barnehager i Lørenskog kommune samlet seg for å leke, være sammen og lære av hverandre. Aktivitetsdagen de arrangerer hver høst, er noe alle barn og voksne ser fram til med forventning og spenning. Det hele startet med et par ildsjeler av noen styrere.

– De hadde lyst til å ha en felles dag for de private barnehagene i Lørenskog, sier Mona Nygård Johansen, som er styrer i Læringsverkstedet barnehage i Lørenskog.

Etter åtte år går nå arrangementet på skinner. De voksne møter opp tidlig om morgenen og setter ut ulike poster og nesten det viktigste av alt; å steke sveler.

Felles sang

– De ulike arbeidsoppgavene blir i forkant fordelt mellom styrerne. Barnehagene kommer til klokken ti, også holder vi gjerne på til rundt klokka to. Alle har med seg matpakker og drikke så koser vi oss med felles lunsj, sier Johansen.

Det er viktig at alle starter dagen sammen. De stiller seg i en ring og synger en felles sang som ønsker hver enkelt barnehage velkommen.

– Vi avslutter også i ringen med å takke for i dag.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Natursti og trolldans

Det norske klimaet spiller jo ikke alltid på lag, og ofte har været vært en utfordring. Men Aktivitetsdagen går som planlagt uansett. Det er bare å kle seg.

– Vi har nå låst Aktivitetsdagen til å være hvert år i uke 39, enten tirsdag eller torsdag. Så vet alle at de må holde av dagen, sier Johansen.

Aktivitetene varierer fra år til år, og i år var det natursti, trolldans, tauklatring og ulike leker i ballbingen.

– Årets arrangement var en fantastisk dag sammen med alle skolestarterne fra de private barnehagene, i strålende sol. Fokuset vårt er mestring for alle, glede og samhold. Vi gleder oss allerede til neste år, avslutter en strålende fornøyd barnehagestyrer.

Powered by Labrador CMS