Tilbyr gratis deltidsutdanninger på nett.
Tilbyr gratis deltidsutdanninger på nett.

Får støtte til nye deltidsutdanninger for barnehageansatte

De nye studietilbudene er basert på innspill fra Fagskolen Kristianias egne studenter, og legger vekt på bærekraftig utvikling og lek og læring med digitale verktøy.

Publisert

– Vi er utrolig stolte over å kunne tilby gratis deltidsutdanninger på nett, og på den måten bidra til kompetanseheving i barnehager over hele landet, sier Synnøve Roald i en pressemelding.

Hun er avdelingsdirektør for utdanningskvalitet og utvikling ved Fagskolen Kristiania.

– Det har vært mye fokus rundt ufaglærte ansatte og synkende søkertall til barnehagelærerutdanningene. Vi håper de nye studiene bidrar både til at barna får et bedre barnehagetilbud, og motiverer ansatte til å videreutvikle seg på feltet, sier Roald.

Digitale verktøy og bærekraft

Fagskolen Kristiania har fått tilskudd fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse for å kunne tilby et begrenset antall fullfinansierte studieplasser. Tilskuddet er et svar på satsningen på desentraliserte utdanningstilbud.

De to nye videreutdanningene er «Lek og læring med digitale verktøy» og «Bærekraftig utvikling».

Disse har blitt utformet ved hjelp av undersøkelser blant studenter som jobber i barnehager, om hva de selv erfarer at de trenger av kompetanse.

Flere barnehager har bidratt i utvikling av innholdet i utdanningene, opplyses det i pressemeldingen.

Rekrutteringsutfordringer

Hvert år tar rundt 3000 elever i Norge fagbrev som barne- og ungdomsarbeidere, og regjeringen har satt et mål om at 25 prosent av ansatte i barnehager skal være fagarbeidere.

– Nesten 8 av 10 med barne- og ungdomsarbeiderutdanning er i jobb første året etter endt utdanning. Likevel sliter mange barnehager med å rekruttere, og vi håper denne satsningen på videreutdanning kan bidra til at flere ser utviklingsmuligheter i denne utrolig viktige sektoren, sier Roald i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS