Treåring falt i vannet på tur med barnehagen: – Et mareritt

Tirsdag ble et tre år gammelt barn fraktet til Sykehuset Levanger, etter at barnet hadde falt i vannet mens det var på tur med en barnehage i Levanger.

Publisert Sist oppdatert

Det melder avisen Innherred.

Barnet ble raskt funnet og tatt opp av vannet. Ambulanse ble tilkalt, og barnet, som var ved bevissthet, ble fraktet til Sykehuset Levanger. Der ble treåringen innlagt til observasjon på barneavdelingen.

– Vi syns det er helt forferdelig. Det er vanskelig for barnet og foreldrene, barna som var på tur, andre i barnehagen og for de ansatte, sier styreren i barnehagen til avisen.

Barnehagestyreren forteller videre at det var en gruppe med storbarn og voksne som var ute på tur. Da de skulle lage bål ble det oppdaget at et av barna lå i vannet. De ansatte reagerte raskt og barnet ble raskt berget opp. Treåringen var kald og våt, men var hele tiden ved bevissthet.

Barnehagestyreren presiserer at de ansatte aldri var langt unna barnet. Foreldrene ble kontaktet umiddelbart, og styreren snakket med både dem og barnet samme kveld.

– Barnet var ved godt mot og vi er veldig glad for at har gått så bra, sier styreren.

Ifølge lokalavisen kontaktet barnehagen samme dag kommunalsjef Marit Aksnes i Levanger kommune. Sammen med Aksnes og rådgiver for barnehage, Trude Austheim, skal de gå gjennom saken og kartlegge hva som skjedde.

– Dette er marerittet for oss som jobber med barn og det satte en støkk i oss, sier styreren til avisen.

Powered by Labrador CMS