Kjørte inn i barnehageporten - tre barn til sykehus

Ulykke i Haugesund.

Publisert Sist oppdatert

Tre barn er kjørt til sykehus etter at en personbil i Haugesund har kjørt ned porten til en barnehage og traff de tre barna som satt og lekte, ifølge en sak i NRK.

Innsatsleder Krister Hoel sier i den samme artikkelen at mannen kjørte seg vill i området, og skulle forsøke å snu bilen på plassen foran barnehagen.

– I den forbindelse har han klart å kjøre ned gjerdet ved barnehagen. Der var det fire barn som lekte bak gjerdet. Tre av barna ble kategorisert som såpass skadd at de måtte på akuttmottaket. Det siste barnet var uskadd, sier Hoel, som opplyser at ett barn er regnet som alvorlig skadd, muligens med et brudd i et bein. Tilstanden skal ikke være kritisk.

Tilstanden til de to andre barna er foreløpig uavklart.

Nå skal politiet foreta tekniske undersøkelser og avhøre vitner som har sett hendelsen.

Vitner har forklart at bilen skulle snu utenfor barnehagen før ulykken skjedde, ifølge politiet i Sør-Vest på Twitter.

Operasjonsleder Kurt Løklingholm sier til Dagbladet at politiet foreløpig ikke har så mange detaljer om hendelsen.

– Føreren var i ferd med å snu bilen og manøvrere den utenfor barnehagen, og så har det skjedd et eller annet, men hvorfor vet jeg ikke.

Han vet heller ikke hvilken hastighet bilen hadde da den krasjet inn i barnehageporten.

– Siden det var i forbindelse med snuoperasjonen så snakker vi nok ikke om høy hastighet, men han har jo kjørt ned porten, sier Løklingholm til avisen.

Politiet fikk melding om ulykka klokka 13.14 fra både ansatte i barnehagen og et vitne til hendelsen. Klokken 14.12 melder politiet at foreldrene til barna er varslet. Fører av personbilen blir også tatt hånd om av helsepersonell, ifølge politiet.

Til Nrk sier Løklingholm at føreren ikke har noen tilknytning til barnehagen.

Powered by Labrador CMS