Tommelen ned for flere plasser

Flere andre private barnehager i Stange har i vinter fått innvilget økning i antall plasser, men for Grimerud barnehage går tommelen ned.

Driftsutvalget i kommunen har enstemmig vedtatt at barnehagekapasiteten ikke gir grunnlag for en utvidelse av Grimerud barnehage, skriver Hamar Arbeiderblad.

Stiftelsen Ungdom i Oppdrag barnehager eier barnehagen, og daglig leder Solveig Brudeli skrev i søknaden at barnehagen teller 32 barn på stor avdeling og at de hadde flere barn på venteliste i begynnelsen av året. De har også i perioder behov for korttidsplasser for foreldre som går på tre måneders kurs på Grimerud gård.

Ettersom Kausvol gardsbarnehage og Steinerbarnehagen har fått økt antallet plasser, og kommunen har vedtatt å bygge ut en seks avdelings barnehage på Nedre Tømte, mener politikerne at behovet for nye barnehageplasser er dekket i overskuelig framtid, skriver Hamar Arbeiderblad.