DEBATT

– Midt opp i denne galskapen der vi lurer på om vi overlever økonomisk, vil Guri at vi skal gjøre en vurdering av norskkunskapene til alle barn i barnehagene, skriver Lise Lauvik.
– Midt opp i denne galskapen der vi lurer på om vi overlever økonomisk, vil Guri at vi skal gjøre en vurdering av norskkunskapene til alle barn i barnehagene, skriver Lise Lauvik.

«Guri Melby – ta deg en bolle!»

– Jeg klarer bare ikke å ta denne regjeringen seriøst lenger.

Publisert
  • Dette er et innsendt bidrag, og gir uttrykk for skribentens meninger og holdninger. Vil du delta i debatten? Send gjerne inn innlegg hit.

Dere vil strupe pengesekken slik at vi verken har råd til vikarer, kompetansehevning, vedlikehold, leker eller utstyr i barnehagen. Midt opp i denne galskapen der vi lurer på om vi overlever økonomisk, vil Guri at vi skal gjøre en vurdering av norskkunskapene til alle barn i barnehagene. Ja det høres jo fint ut. Det blir som å fortelle læreren i første klasse at nå skal alle barn lære å lese skikkelig.

Tror du Guri, at barna går i barnehagen i 5 år uten av vi har «vurdert» norskkunskapen? I så fall- takk for tilliten.

Hva tror du vi holder på med?

Vi trenger ikke deg til å fortelle oss at vi skal vurdere språket til barna. Vi jobber med språk hver dag, og i alle situasjoner sammen med barn. Vi snakker med foreldre når vi er bekymret. Vi har utdannelse og kompetanse til å gjøre en kartlegging og melde barna opp til rette instanser når vi ser behov for det.

Ergo, det du nå vil pålegge oss av merarbeid er bare enda et «fancy» verktøy som er gratis og sikkert helt fantastisk. Men det er totalt skivebom. Du vil vi skal bruke enda mer tid borte fra barna for å skrive rapporter, tid vi kunne brukt på praktisk språkarbeid sammen med barna isteden.

Det står at vi enkelt kan legge dette inn i den pedagogiske virksomheten (!)

Takk til deg som skriver om Titanic og Isfjellet, fantastisk godt beskrevet!

Anbefaler deg å lese den artikkelen Guri, her står det at barnehagen allerede er halve dagen uten full bemanning, og med dette forslaget blir det enda verre. Vi er allerede pålagt VELDIG mange oppgaver fra dere som vi prøver å gjennomføre. Ikke legg mer stein til byrden for barnehagefolk!

Tror du vi, etter tre år på høyskole og mange år i barnehagen trenger enda et verktøy i barnehagene? Det eneste «verktøyet» jeg ønsker meg er flere hender, altså flere fantastiske voksne sammen med barna.

Powered by Labrador CMS