Saci barnehage holdt til i Husebyveien i Oslo. Foto: Googlemaps
Saci barnehage holdt til i Husebyveien i Oslo. Foto: Googlemaps

Slått konkurs: - Det var bare et tidsspørsmål om når barnehagen måtte stenge

24 barn har på kort varsel måttet bytte barnehage etter at det ble åpnet konkurs i Saci barnehage i bydel Ullern i Oslo.

Publisert

Torsdag 1. mars ble det åpnet konkurs i selskapet A&M Norway Limited, som var foretakets juridiske navn. Fire dager senere hadde de 24 barna fått plass i andre barnehager i bydelen.

Overfor Akersposten gir kultur- og oppvekstsjef i Bydel Ullern, Lennart Hartgen uttrykk for at konkursen ikke kom som noen stor overraskelse.

- Det var bare et tidsspørsmål om når barnehagen måtte stenge. Vi har dessverre vært nødt til å bruke mye tid og ressurser på denne barnehagen. Ved siste tilsyn var det avvik ved driften som bydelen mener kunne være utslagsgivende for å stenge barnehagen, Hartgen til Akersposten.

Det skal ha vært en kreditor som har begjært selskapet bak barnehagen konkurs.

Lennarth Hartgen roser de ansatte i flere barnehager som brukte av fritiden sin forrige helg på å legge til rette for at barna skulle få på plass et barnehagetilbud. De 24 barna har fått plass i sju ulike kommunale barnehager.

- Barna har også fått en tryggest mulig overgang ved at noen ansatte fra Saci barnehage, følger med barna over i våre kommunale barnehager, på tidsavgrensede kontrakter. Vi måtte improvisere, blant annet med å rydde og sette i stand rom for dette, sier Hartgen til Akersposten.

Powered by Labrador CMS