Fant sovende mann i vognskuret

Han hadde satt to vogner tett inntil hverandre og lagt seg for å sove under et pledd.

Publisert Sist oppdatert

NRK melder torsdag at deres reporter i forrige uke skulle besøke Friggfeltet barnehage i bydel Frogner i Oslo. Der skulle de intervjue barnehageansatte om problemet med tilgrising av barnehagen.

Da fant de ansatte en ung mann som hadde lagt seg for å sove mellom barnevogner i vognskuret.

– Det er første gang jeg finner noen i barnehagen, men vi har mistenkt at folk sover her etter stengetid, sier pedagogisk leder Kristine Kvam til NRK.

Med NRK til stede forsøkte hun å vekke mannen for å få ham bort fra området, men hun oppnådde ikke kontakt med ham. Dermed ble politiet tilkalt.

Hver morgen må ansatte ta på seg plasthansker og gå en runde på uteområdet til barnehagen før de slipper barna ut for å leke. Ofte finner de søppel, sigarettsneiper, snus og sprøyter. Og ifølge Kvam hender det også at de ansatte må spyle vekk oppkast eller fjerne avføring fra barnehagens område.

I april i år skrev Aftenposten at flere barnehager på Grünerløkka nå vil bygge høyere gjerder for å hindre uvedkommende å tilgrise barnehagene utenom åpningstid.

Fra før har Espira Hausmannsgate barnehage i Oslo bygget høye glassvegger rundt barnehagen for å gjøre lekemiljøet tryggere.

Powered by Labrador CMS