Student meldte om seksuell trakassering i praksisbarnehage

Fikk byttet praksissted.

Publisert

Ved tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus (nå OsloMet) opplevde en student ved barnehagelærerutdanningen at praksislæreren hans drev med seksuell trakassering under praksisperioden i en barnehage i Oslo.

Det kommer fram i en sak i Khrono; en uavhengig avis eid av OsloMet - Storbyuniversitetet

I forbindelse med årets medarbeiderundersøkelse har ansatte ved OsloMet for første gang blitt spurt om de har blitt utsatt for seksuell trakassering de siste 12 månedene, på arbeidsplassen eller steder der ansatte har vært samlet, inkludert fester, kurs og liknende. Der kommer det fram at dette gjelder 37 ansatte i løpet av det siste året - langt høyere enn det antall varslingssaker på OsloMet skulle tilsi, skriver nettstedet.

Blant annet barnehagelærerstudenten, som opplevde dette i praksisbarnehagen. Dette meldte studenten fra til Varslingsnemnda ved HiOA om og fikk byttet praksissted.

Rektor Curt Rice, som også er leder i Kif-komiteen (Komite for likestilling og mangfold i forskningen), var den av UH-rektorene som reagerte først da Khrono omtalte seksuell trakassering flere måneder før #metoo-kampanjen startet i fjor høst. Han uttaler at han ikke vet om han er overrasket over de høye tallene, men: 

– Jeg skulle selvfølgelig ønske at det ikke var en eneste sak som omhandlet seksuell trakassering her, men helt realistisk så er det nok ikke slik.

Powered by Labrador CMS