Ydalir skole og barnehage er en av seks kandidater som kan stikke av med Statens pris for byggkvalitet 2021. Skolen og barnehagen har tidligere vært blant de nominerte til prisen Årets Bygg 2019.
Ydalir skole og barnehage er en av seks kandidater som kan stikke av med Statens pris for byggkvalitet 2021. Skolen og barnehagen har tidligere vært blant de nominerte til prisen Årets Bygg 2019.

Ydalir skole og barnehage nominert til gjev pris

Seks bærekraftige byggverk kjemper om å vinne Statens pris for byggkvalitet, blant dem Ydalir skole og barnehage.

Publisert Sist oppdatert

Statens pris for byggkvalitet 2021 har bærekraft som hovedtema.

Totalt kom det inn over 80 forslag på bærekraftige byggverk i år. Blant disse har juryen valgt ut seks semifinalister.

Kandidater til prisen skal ha fremragende byggkvalitet og være et resultat av gode og innovative byggeprosesser.

– Prosjektene bør ha elementer av bærekraft både økonomisk, sosialt og ikke minst klima- og miljømessig. Alle de tre dimensjonene er viktige. Byggverkene som nå er i seminfinalen er gode representanter for bærekraftig bygging, på ulike måter. Årets kandidater har et vidt spenn, men med bærekraft som fellesnevner, sier juryleder Erling Lae på hjemmesiden til Direktoratet for byggkvalitet.

Han er tidligere byrådsleder i Oslo og tidligere fylkesmann i Vestfold.

De seks kandidatene er:

  • Bekkelagsbadet, utendørs badeanlegg i Oslo av Bar Bakke Landskapsarkitekter, byggherre Oslo Havn KF
  • Carpe Diem demenslandsby, sykehjem, bo- og behandlingssenter i Bærum av Nordic Office of Architecture, byggherre Bærum kommune
  • Kristian August gate 13, kontorbygg i Oslo av MAD Arkitekter, byggherre Entra
  • Samling, kulturbygg og boliger i Nord-Odal av Helen & Hard, byggherre Nord-Odal kommune
  • Ydalir skole og barnehage i Elverum av Ola Roald Arkitektur, byggherre Elverum kommune
  • ZEB Flexible Lab, kontor og undervisningsbygg i Trondheim av LINK Arkitektur, byggherre NTNU og SINTEF

Om prisen:

Statens pris for byggkvalitet ble for første gang delt ut i 2018 og er Kommunal- og moderniseringsdepartementets pris for fremragende byggkvalitet. Prisen er en videreføring av Statens byggeskikkpris (1983-2016).

Ydalir skole og barnehage, av Ola Roald Arkitektur og med Elverum kommune som byggherre, er altså en av seks semifinalister.

– Denne prisen henger meget høyt, og vi er veldig glade og stolte over å være blant de seks kandidatene som er i semifinalen, uttaler enhetsleder Hans Erik Skari for byggeprosjekter i Elverum kommune på kommunens nettsider.

Ydalir skole og barnehage er bygget med målsetting om et minimalt karbonavtrykk, og prosjektet ble tildelt fem millioner av Miljøverndirektoratet i klimasatsmidler, opplyses det på nettsidene til Ola Roald Arkitektur. Skolen og barnehagen er bygget i massivtre og sto ferdig høsten 2019.

Det er Kommunal- og moderniseringsdepartementet som står bak Statens pris for byggkvalitet. Av de seks prosjektene som kjemper om årets pris vil inntil tre kandidater gå videre til en finale.

Prisen deles ut under Byggkvalitetsdagen i Oslo 30. september.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Ydalir barnehage.</span>
Ydalir barnehage.
Powered by Labrador CMS