DEBATT

Illustrasjonsfoto: Getty Images
Illustrasjonsfoto: Getty Images

"Mener Sylvi og Erna at barnehager er synonymt med kaos og vanstyre?"

Jeg jobber i barnehage og liker svært dårlig at barnehage blir nevnt i negative ordelag og her trukket inn i en sammenheng med noe som ikke fungerer, skriver Tom A. Myhre.

Publisert

Det har vært politisk storm om dagen. Jeg vil ikke bruke tid på om Listhaug skulle gå av eller ikke, eller om hun ikke unnskyldte seg nok og så videre.

Det jeg reagerer kraftig på er at hun sier: «...det politiske Norge har utviklet seg til en barnehage den siste uken» og at hun måtte være den voksne ved å trekke seg. Så kommer uttalelsen fra Erna Solberg som er like hårreisende:

«Jeg vil ikke karakterisere norsk politikk som en barnehage. Jeg tror det er lurt for oss alle at vi puster med magen og går tilbake til å diskutere politikk».

Jeg jobber i barnehage og liker svært dårlig at barnehage blir nevnt i negative ordelag og her trukket inn i en sammenheng med noe som ikke fungerer. Dette uttrykket irriterer meg grenseløst. Jeg forventer at politikere, og spesielt statsrådene og statsministeren, ikke bruker dette uttrykket.

Mener Sylvi og Erna at barnehager er synonymt med kaos og vanstyre? Er det en ting som er sikkert, så er det at majoriteten av barnehagene i Norge er svært godt drevet.

Det er ikke greit å misbruke ordet «barnehage» på denne måten. Vi har verdens viktigste jobb.

Tom A. Myhre, pedagogisk leder

Det krever utrolig mye å drive en barnehage. Jeg har etterhvert opparbeidet meg erfaring fra flere andre bransjer. Barnehagelærer ble jeg i voksen alder.  For meg er det ingen tvil. Ingen av disse organisasjonene har vært like godt drevet som de barnehagene jeg har jobbet i. De har ikke vært i nærheten.

Derfor vil jeg ha meg slike uttalelser frabedt. Det er ikke greit å misbruke ordet «barnehage» på denne måten. Vi har verdens viktigste jobb. Vi jobber med fremtiden. Norges fremtidige statsminister går i en barnehage akkurat nå. Vi får håpe at den barnehagen er drevet som en barnehage og ikke som et politisk parti, eller en regjering. Det hadde vært krise for vår fremtidige statsminister. Trolig ville vedkommende endt opp som justisminister. 

Til våre politikere: Skjerp dere!!

Med ønske om respekt

Tom A. Myhre

Pedagogisk leder

Powered by Labrador CMS