Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Spekulerer i ny statsråd for barnehagene

Vil Torbjørn Røe Isaksen fortsatt ha det øverste politiske ansvaret for barnehagesektoren når uka er over?

Publisert Sist oppdatert

Det er mange spekulasjoner i mediene før statsminister Erna Solberg om kort tid skal presentere endringene i sin regjering.

NRK erfarer at nye statsråder vil bli presentert på Slottsplassen onsdag.

Deles i to?

En av spekulasjonene går i om ansvaret for utdanningsløpet skal deles i to.

Etter det VG erfarer, planlegger Erna Solberg å dele ansvaret for departementet i to, hvor Høyre og Venstre får en statsråd hver.

En slik deling hadde regjeringen Stoltenberg da Tora Aasland fra 2007 til 2012 var statsråd for høyere utdanning og forskning, mens Bård Vegar Solhjell og senere Kristin Halvorsen hadde ansvaret for feltet fra barnehage til videregående skole.

Mener Høyre får posten

I spekulasjonene som nå pågår, vil VG ha det til at Venstre og Iselin Nybø vil da få ansvaret for høyere utdanning og forskning, mens en statsråd fra Høyre får ansvaret for barnehager, grunnskolen og videregående skole.

Om dette blir sittende kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, har verken VG eller noen andre medier noe klart svar på ennå.

Asheim tilbake?

Torbjørn Røe Isaksen kan ifølge NRK komme til å fortsette i jobben som kunnskapsminister, men flere kilder NRK har snakket med siste døgn tror Røe Isaksen blir enten arbeids- og sosialminister, statsråd med ansvar for integrering eller eventuelt begge deler.

En kilde peker overfor VG på høstens ministervikar Henrik Asheim som en kandidat som kunnskapsminister dersom Torbjørn Røe Isaksen skifter beite.

Powered by Labrador CMS