3. januar falt en ett år gammel gutt ut av en sportsvogn, og ble hengende fast i en stropp. Fredag i forrige uke døde gutten av skadene.
3. januar falt en ett år gammel gutt ut av en sportsvogn, og ble hengende fast i en stropp. Fredag i forrige uke døde gutten av skadene.

Ettåringen som døde: Politiet etterforsker saken som en straffesak

Fredag døde gutten som falt ut av en vogn og ble hengende fast i en barnehage i Bergen. Nå undersøker politiet om noen skal stilles til ansvar for ulykken. 

Publisert

Det skriver Bergens Tidende. Politiadvokat Eli Valheim, påtaleansvarlig for saken der en gutt (1) døde etter en ulykke i Akasia Paradis barnehage i Bergen, sier til avisen at de nå etterforsker saken som en straffesak.

– Det begynte som en undersøkelsessak, men er etter hvert blitt en straffesak. Flere personer er avhørt med status som mistenkt. Disse har vært bistått av forsvarere, sier Valheim.

Like etter ulykken oppga politiet at ettåringen hadde falt ut av vognen og ble hengende fast med en stropp rundt halsen. Ulykken skal ha skjedd på et soverom inne i barnehagen.

I går ble det ifølge BT gjennomført en såkalt teknisk rekonstruksjon av ulykken inne på politihuset i Bergen ved hjelp av en dukke. To etterforskere fra Kripos bisto politiet.

– Jeg vil si at rekonstruksjonen var opplysende, og at vi nå har en bedre forståelse av hva som kan ha skjedd, sier Valheim.

Til avisen vil hun ikke opplyse hvorvidt det er personer fra ledelsen eller om det er ansatte som nå har status som mistenkt i saken. 

Powered by Labrador CMS