28 bilister fikk bot rett utenfor barnehagen

Politiet skrev ut bot hvert fjerde minutt rett ved barnehage.

Publisert

I 40-sonen på Jarlsbergveien ved Skoger barnehage fikk hele 28 bilister fartsbot da UP hadde laserkontroll denne uken. Den raskeste bilisten ble målt til hele 63 kilometer i timen, ifølge en sak i Drammens Tidende (krever innlogging).

– Det er helt utrolig, sier barnehagestyrer Cathrine Frøiland til avisen.

Hun forteller at barnehagen ofte går over veien når de skal ut på tur, for å gå gjennom kirkegården og opp til lavvoen bak Skoger kirke.

I juni 2020 skrev Drammens Tidende om den samme problematikken på samme sted.

– Det har ikke blitt så mye bedre, men politiet har gjort en jobb ved at de ofte har kontroll her. Men hvor mye effekt det har, kan man jo lure på, sier styreren.

Ifølge Karin Walin, som er distriktsleder for UP Sør, varte laserkontrollen denne tirsdagen under to timer. Dermed ble det skrevet ut en fartsbot rundt hvert 4. minutt så lenge kontrollen varte.

Walin forteller at bilisten som kjørte i 63 kilometer i timen, fikk 9.050 kroner i bot og tre prikker på førerkortet.

– Her er det så viktig at man holder fartsgrensa. Det er et fotgjengerfelt der det måles. I tillegg er det smalt, og denne barnehagen rett i nærheten. Det er mye barn der.

– Vi ser også at mange mennesker krysser veien også der det ikke er gangfelt, så det er mye som tyder på at man bør holde fartsgrensen, sier hun til Drammens Tidende.

Powered by Labrador CMS