Mannen ble i Jæren tingrett dømt til to år og tre måneders fengsel for besittelse av store mengder overgrepsmateriale. Foto: Googlemaps
Mannen ble i Jæren tingrett dømt til to år og tre måneders fengsel for besittelse av store mengder overgrepsmateriale. Foto: Googlemaps

Dømt for store mengder overgrepsmateriale. Mens han venter på ankesaken, har kommunen bosatt ham 100 meter fra en barnehage

- Her bor det 90 prosent barnefamilier med barn i alle aldre. En stor barnehage ligger få meter fra hans leilighet. Jeg føler svært ubehag og går med klump i magen, sier en av naboene.

Publisert

En 42 år gammel mann ble i vår dømt til to år og tre måneders fengsel etter funn av 424.000 bilder og 10.200 filmer der barn blir framstilt på en seksuell måte eller utsatt for andre typer overgrep.

Beslaget er ifølge Sandnesposten norgeshistoriens største i sitt slag.

Mannen anket dommen i Jæren tingrett, og i påvente av at saken skal prøves for lagmannsretten, har mannen ifølge Sandnesposten søkt og fått omsorgsbolig av Sandnes kommune.

Kommunen plasserte ham i et nyetablert boligfelt, cirka 100 meter fra en barnehage, skriver avisa.

Tør ikke slippe barna alene til lekeplassen

Da rettssaken etter det store beslaget skulle starte, ble det ifølge Sandnesposten både store forsinkelser og opptrinn i retten da mannen møtte åpenbart beruset i retten.

En beboer som Sandnesposten har snakket med føler svært ubehag og gir utttrykk for å gå med en klump i magen over å ha mannen i området med barnefamilier og en stor barnehage. 

- Vi har lekeplasser i områdene, men vi klarer ikke slippe våre barn alene på lekeplassen. Domfelte sier at naboer ikke trenger bekymre seg for barna, og det må vi på mange måter tro på, men den øvrige oppførselen hans er ikke tillatelig for denne type bosettelse, sier beboeren til avisa.

- Ikke alltid at kommunen vet

Fungerende rådmann i Sandnes kommune, Torill Kind, kan overfor barnehage.no verken bekrefte eller avkrefte opplysningen om at kommunen skal ha bosatt den barneporno-dømte mannen i nærheten av en barnehage.

- Jeg kan ikke kommentere enkeltsaker, og det har med personvern å gjøre. Det jeg på generelt grunnlag kan si, er at når folk blir tildelt bolig fra kommunen, så er det ikke alltid at kommunen kjenner til alle forhold på forhånd.

- Kan du si noe om hvilke undersøkelser kommunen gjør?

- Nei, det vil variere. Det er mange ulike typer mennesker som har behov for bistand, så det blir et stort bilde, sier Kind.

- Kan bli flyttet

- Men - på generelt grunnlag - dersom kommunen vet at en mann er dømt i en sak som denne, vil det da være greit å bosette ham rett i nærheten av en barnehage?

- Hvis vi vet at det kan være utfordringer knyttet til en person, må vi gjøre en konkret vurdering av situasjonen. Og vet vi om en utfordring som denne, vil den bli en viktig del av vurderingen. Det 100 prosent viktigste for oss er å sikre at barn og barnefamilier skal føle seg trygge. Samtidig skal alle mennesker bo et sted.

- Kan det - igjen på generelt grunnlag - være aktuelt å flytte en person ut av et nabolag dersom kommunen blir kjent med vesentlige ting som den ikke visste om på det tidspunktet da personen fikk kommunal bolig?

- Når kommunen blir kjent med utfordringer, tar vi tak i det. Og – ja – da kan flytting bli en del av det vi må vurdere. Det viktigste vil alltid være at familiene skal føle seg trygge der de bor, sier fungerende rådmann Torill Kind i Sandnes kommune.

Powered by Labrador CMS