Illustrasjonsfoto: Getty Images
Illustrasjonsfoto: Getty Images

Oslo vil rehabilitere barnehager for 700 millioner kroner de neste fire årene

- Vi går i gang med et større løft for byens barnehager. For oss er det viktig å ta vare på kommunens eiendomsmasse, sier byråd for næring og eierskap, Kjetil Lund (Ap).

Publisert

Onsdag legger det rødgrønne byrådet i Oslo fram sitt budsjettforslag for 2019. Her går det fram at kommunen øker satsingen på rehabilitering av kommunale barnehager.

Det er lokalavisa Vårt Oslo som skriver dette.

46 barnehager neste år

For neste år er det lagt inn 147 millioner kroner til rehabilitering av 46 kommunale barnehager.

I løpet av de neste fire årene ønsker byrådet å bruke nærmere 700 millioner kroner på tiltaket. Det innebærer en økning på 36 millioner hvert av årene i forhold til tidligere planer.

Totalt er det ifølge barnehagefakta.no 312 kommunale barnehager i Oslo.

Etterslep på 2,5 milliarder 

I august skrev barnehage.no at de kommunale barnehagene i Oslo har et vedlikeholds- og oppgraderingsetterslep på nærmere 2,5 milliarder kroner.

- Fokuset de siste 10-15 årene i Oslo har vært på å øke barnehagekapasiteten, og den har økt formidabelt. Vedlikehold av eksisterende bygningsmasse ble derfor nedprioritert, safagsjef Jon Stranger i Bestillerenhet for barnehager i byrådsavdeling for oppvekst og kunnskap i Oslo til barnehage.no i forrige måned.

Det er ifølge kommunen selv særlig i barnehager bygget før 2004 at vedlikeholdet har vært begrenset til det aller mest akutte.

Powered by Labrador CMS