Oppvekstsenteret til 30 millioner er snart ferdig. Nå foreslår rådmannen å legge det ned

Vadsø kommune må spare 40 millioner kroner. Nå foreslår rådmannen å legge ned det nye oppvekstsenteret i Vestre Jakobselv før det i det hele tatt er tatt i bruk.

Publisert

Årsak: Færre barn, flere eldre.

Eller, som rådmann Jens Betsi i Vadsø kommune sier til iFinnmark:

- Det er behov for store strukturendringer i kommunen med særlig tanke på to ting: Det ene er at innbyggertallet er synkende, og det andre er at befolkningssammensetningen endres raskt. Vi blir vesentlig færre barn og unge men desto flere eldre og dette medfører endringer i den kommunale tjenesteproduksjonen. I løpet av de neste fire årene vi det være hundre færre barn og unge.

Betsi forteller videre at det i løpet av de neste fire årene vil bli 18 færre barn i barnehagealder.

I forslaget til neste års kommunebudsjett og økonomiplanen for de neste fire årene må det spares 40 millioner kroner. Det mest omfattende sparetiltaket som foreslås, er å legge ned Vestre Jakobselv oppvekstsenter i sin helhet. Det vil ifølge budsjettet gi en besparelse på nærmere 12 millioner kroner i året, står det i avisen.

Rådmannen peker også på at det er ledig kapasitet i både skole og barnehage i Vadsø by - knappe to mil unna.

Forslaget høster motbør. Rune Seim, foreldrenes representant og SU, sier til iFinnmark at det er en svært lei situasjon.

- Barna gleder seg jo til å komme til en helt ny barnehage, og vi foreldre er selvfølgelig heller ikke fornøyde med at dette forslaget kommer opp. Det har vært fremmet mange ganger at skolen kan legges ned, men i år trodde vi ikke at det skulle komme, i og med ta vi har et helt nytt bygg å ta i bruk. Kommunens politikere har fått satt i gang en stor utbygging av bygdas skolebygg for å gjøre plass til og tilrettelegge for et moderne oppvekstsenter og byggeprosessen er i sluttfasen nå, sier han, og peker videre på at investeringen har kostet kommunen rundt 30 millioner kroner.

Leder for FAU og samarbeidsutvalget i skolen, Espen Holmgren, forteller at foreldrene reagerer med sinne og oppgitthet.

- Dette forslaget virker jo helt mot sin hensikt. Nå har vi bygget et felles barnehage- og skolebygg, nettopp for å spare penger. Derfor var dette forslaget veldig overraskende, siden det kommer bare noen dager før rektor tar imot nøklene til nybygget.

Powered by Labrador CMS