Private barnehager i Verdal får etterbetalt flere millioner kroner.
Private barnehager i Verdal får etterbetalt flere millioner kroner.

Verdalsbarnehager får etterbetalt 5,4 millioner kroner

På grunn av feil beregning av tilskuddssatsene til private barnehager i Verdal kommune fra 2011 til 2014 kan disse barnehagene nå få etterbetalt nærmere 5,4 millioner kroner fra kommunen.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Trønder-Avisa.

Anne Berit Lyng Malmo, mangeårig eier og styrer i Læringsverkstedet Knøttene, og nå regionleder i barnehagekonsernet, er provosert over at kommunen har brukt så lang tid på å behandle saken.

– Det er respektløst av kommunen å bruke så lang tid på å behandle en klagesak. To barnehager har måttet gi seg, blant annet som følge av at tilskuddet fra kommunen har vært for lavt, og når pengene de har hatt krav på først kommer, er det for seint, sier Lyng Malmo til avisa.

Ifølge Trønder-Avisa får de 11 private barnehagene fra 124 593 kroner til 1, 37 millioner kroner etterbetalt.

Verdal kommune beklager den lange saksbehandlingstiden. De sier til Trønder-Avisa at hovedårsaken til at det har tatt så lang tid er at de har avventet en avklaring på beregning av tilskuddssatsene, samt uheldige omstendigheter som sykemeldinger på sentrale personer.

PBL har ført saken på vegne av barnehagene og skal nå gå igjennom kommunens beregninger.

– Vi kan ikke kommentere om tallene er korrekte ennå, men er glad for at Verdal kommune kommer med en erkjennelse om å ha gjort feil. Vi har så langt ikke sett hvordan beregningen av tilskuddene er gjort, men når disse beregningene foreligger skal vi gå gjennom dem på nytt, for å sikre at det blir rett denne gang, sier Anders Grønmo, økonomi- og statistikkanalytiker ved samfunnsøkonomisk avdeling i PBL til Trønder-Avisa.

Powered by Labrador CMS