Administrerende direktør i PBL, Arild Olsen (t.v). Her med viseadministrerende direktør i PBL, Jørn-Tommy Schjeldrup.
Administrerende direktør i PBL, Arild Olsen (t.v). Her med viseadministrerende direktør i PBL, Jørn-Tommy Schjeldrup.

Ny mekling i PBL-oppgjøret

Mandag 29. august møtes PBL, Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta til mekling, etter at partene i juni ikke kom til enighet i forhandlingene om tariffoppgjøret.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 9. juni ble det, etter flere dager med forhandlinger, brudd i forhandlingene i PBL-oppgjøret. Dermed endte oppgjøret hos Riksmekleren.

Det melder PBL.

Nå er partene innkalt til meklingsmøte 29. august klokken 10.00, i Riksmeklerens lokaler i Oslo. Årsaken til bruddet var ett enkelt krav fra fagforeningene om å øke sparesatsen, fra fem til sju prosent, på den midlertidige overgangsordningen på pensjon for nye medlemmer i PBL.

Nye medlemmer i PBL meldes inn i innskuddspensjonsordningen som er etablert i påvente av at ny pensjonsordning er på plass for alle PBL-barnehagene.

Det skal nå mekles om hele oppgjøret, også eventuelle tekstuelle endringer i tariffavtalen og det økonomiske oppgjøret. Det betyr at PBL-medlemmene må vente til etter meklingen for å få resultatet av årets tariffoppgjør.

– Dette er et av de merkeligste bruddene vi har opplevd i de tyve årene vi har forhandlet med organisasjonene. Dette er overraskende og utfordrer tilliten mellom partene, sa administrerende direktør Arild M. Olsen i PBL til pbl.no etter bruddet i juni.

Powered by Labrador CMS