Ulykken skjedde i en barnehage i Bergen.
Ulykken skjedde i en barnehage i Bergen.

Ettåring døde etter ulykke i barnehage

Gutten som ble hengende fast i en barnevogn, er død. Det opplyser politiet i Bergen.

Publisert

Politiet ble informert om dødsfallet fredag morgen og sendte ut en melding om dette i samråd med guttens foreldre.

Ulykken skjedde i Akasia Paradis barnehage i Bergen 3. januar.

Administrerende direktør Ove-Christian Fredriksen i Akasia sier til Bergens Tidende at de er i dyp sorg og at det som har skjedd har gått sterkt inn på de ansatte.

– Det er en forferdelig situasjon og noe som ikke skal skje. Vi er utrolig lei oss. Våre tanker og vår dypeste medfølelse går til barnets foreldre og andre pårørende som nå står i en ufattelig vanskelig situasjon, sier Fredriksen til avisen.

Han sier at det viktigste nå er at foreldre og pårørende får den oppfølging de trenger.

– Vi vil gjøre det vi kan. Vi vil også ta vare på de ansatte og passe på at de andre barna blir godt ivaretatt, sier han til Bergen Tidende.

Gutten lå i en barnevogn inne på et soverom i barnehagen da ulykken skjedde. Han ble hengende fast med en stropp rundt halsen. Det var ansatte i barnehagen som oppdaget barnet og satte i gang behandling før helsepersonell kom og tok over arbeidet. Gutten var ikke bevisst da han ble fraktet til Haukeland universitetssjukehus.

I en pressemelding skriver politiet at etterforskningen av saken fortsatt pågår.

– Politiet skal i neste uke ha en ny undersøkelse av barnevognen og får bistand av Kripos til denne, skriver politiet i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS