Fra utsiktspunktet over barnehagen kan er det utsikt mot flere av fjellene i eventyret fra Helgeland. Det har barnehagen oversatt til tysk og engelsk, og gjort tilgjengelig for de besøkende.

Barnehagen tar jobben som «turistkontor» på alvor

– Noen ganger må turistene vente veldig lenge på ferga. Da synes vi det er greit å få vist fram både barnehagen og hva som finnes i nærområdet. 

Publisert

Jektvik barnehage i Rødøy ligger i gangavstand fra fergeleiet som tar passasjerene videre langs fylkesvei 17. Veien snor seg langs Helgelandskysten, og skal man videre sørover etter denne veien er ferga til Kilboghavn eneste mulighet. 

– Det er masse turister her, fra ulike land. Det kan være ei god stund å vente, sier pedagogisk leder Gunvor Dahle i barnehagen. 

Den kommunale barnehagen har to avdelinger, Lillebjørn og Storebjørn, og 23 barn. I fjor bestemte de seg for å gjøre en ekstra innsats for turistene på gjennomreise. 

– Vi har laget en tursti, med skilt som viser hva vi har å by på her i bygda. Stien er på rundt en kilometer, og starter på fergeleiet. Der har vi laget et skilt med kart og oversikt over løypa, sier Dahle. 

På bedriftsbesøk

Blant stoppestedene finner vi både Bjørnars reker, fysioterapeut og frisør, verksted, kafé og dagligvarebutikken. 

– Et annet viktig poeng for oss, er at vi har vært på besøk hos alle bedriftene som er avmerket på turstien. De har vært med ombord på reketråleren, hos fysioterapeuten og de andre stedene. Det var en stor suksess, barna syntes det var veldig stas. Særlig når foreldrene til noen av barna jobbet på noen av stedene, sier Dahle. 

Dermed gikk også barna til verket med stor entusiasme. Skiltene som ble satt opp i fjor, ble tatt ned etter at turistsesongen var over. Denne våren ble de fikset litt på, før de ble satt opp igjen. 

– Ungene var veldig engasjerte i den prosessen. 

– Ikke noe turistkontor

Oppgaven med turstien stoppet ikke med å lage skilt. Barnehagen har i tillegg laget pynt flere steder i løypa. På et utsiktspunkt like over barnehagen har de også laminert eventyret om fjellene på Helgelandskysten. 

– Vi ser fjellet Hestmannen og litt av Rødøyløva fra utstiktspunktet, så det var naturlig, sier Dahle, og legger til at både skilt og eventyr er oversatt til både engelsk og tysk. 

– Det finnes ikke noe turistkontor her, og det er heller ikke meningen at vi skal ta den rollen. Men vi har lyst til å være en aktiv del av nærmiljøet. Dette er en del av det; vi har også tradisjon for å pynte til jul og påske, og en lang rekke andre aktiviteter, avslutter Dahle. 

Barna i Jektvik barnehage fikk blant annet komme ombord i reketråleren. Det var stor stas.
Disse skiltene skal vise turistene vei i Jektvik.
Barna har laget ulik pynt, plassert ute i turstien.

 

Powered by Labrador CMS