Rasmusbakken barnehage på Kalbakken i Oslo. Bildet er tatt i juni i år.
Rasmusbakken barnehage på Kalbakken i Oslo. Bildet er tatt i juni i år.

Meide ned barnehagens gjerde, smadret lekestativ - og stakk av

Foreldrene i sjokk.

Publisert

Natt til søndag mistet føreren kontroll over bilen, kjørte av veien, kolliderte i barnehagens gjerde, kjørte flere meter inn på barnehagens tomt og smadret et lekestativ i sandkassa til Rasmusbakken barnehage på Kalbakken.

Det skriver avisen Groruddalen.

Føreren stakk av, men ble funnet og tatt kontroll på av politiet. Barnehagens foresatte ble søndag informert om den dramatiske natten. Foreldre avisen har snakket med er skremt etter hendelsen, og etterlyser bedre sikring av barnehagens uteområde - som ligger i et trafikkert kryss med vei på begge sider.

Ingen personer kom til skade i ulykken. Fagleder i Rasmusbakken barnehage, Selma Batlak, sier til avisen at barnehagen holder åpent som normalt.

– Det var ikke et hyggelig syn, men jeg var forberedt på hva som ville møte meg, sier hun, og understreker samtidig at hun ikke har opplevd denne typen kjøring i området mens barnehagen har vært åpen.

Bydel Grorud leier barnehagetomten av Oslobygg. Søndag begynte arbeidet med å reparere skadene.

– Vi skal gå gjennom hendelsen for å se hva som skjedde. Deretter vil vi vurdere om det er hensiktsmessig å gjøre tiltak for å hindre at det skjer igjen. Det er for tidlig å si konkret hva det kan være, skriver Oslobygg i en e-post til avisa.

Bydelsutvalgsleder Anders Røberg-Larsen (Ap) sier at de vil vurdere å se på tiltak.

– Her må vi se på om det er noen tiltak vi i bydelen kan gjøre, eller om vi må komme med noen innspill til Bymiljøetaten. Det første som slår meg er at det bør vurderes en tryggere skjerming mot veien.

Powered by Labrador CMS