Randi og Hans Jacob Sundby, eiere av Læringsverkstedet.
Randi og Hans Jacob Sundby, eiere av Læringsverkstedet.

Læringsverkstedet overtar Soria Moria barnehager

18. mai ble Soria Moria Barnehager en del av Læringsverkstedet barnehager. Soria Moria barnehagene vil beholde navn, driftsform og innhold.

Publisert Sist oppdatert

Soria Moria Barnehager er eid av ekteparet Linda og Bjørn Inge Øygarden.Til sammen er det fem Soria Moria barnehager, alle etablert i Arendalsområdet.

– Soria Moria Barnehager er en svært spennende og veldrevet barnehageaktør. Linda har, som tidligere politiker og tidligere styreleder i Private barnehagers landsforbund, stor innsikt i sektoren. Vi er stolt over å bli valgt og veldig glad for at Linda fortsetter å arbeide for barns rettigheter med Læringsverkstedet som arbeidsgiver, sier eierne av Læringsverkstedet, Randi og Hans Jacob Sundby i en pressemelding.

– Vi har snart drevet barnehage i 20 år. Alt har sin tid! Tiden for oss var nå, og vi ser fram til å få mer tid sammen, og tid og tilstedeværelse sammen med egne barn og barnebarn. Jeg har hele tiden sagt, at dersom Soria Moria skal lykkes i framtiden, ha tydelig retning og ledelse for hvordan vår holdning til barn, våre verdier og vårt samspill med barn skal være, så er min evne til å knytte til meg ledere som er dyktigere en meg selv, helt avgjørende. Hans Jacob og Randi Sundby er slike ledere, sier daglig leder i Soria Moria Barnehager, Linda Øygarden i pressemeldingen.

– Vi valgte Læringsverkstedet fordi de sto oss nærmest både verdimessig og pedagogisk, samt at de tenker langsiktig. Jeg får mulighet til å fortsette å jobbe for min overordnede misjon i livet: Å være med på å oppfostre og utdanne en generasjon barn med evner som fredsmeklere, til beste for barn, alle mennesker og samfunnet vi lever i og med, sier Øygarden.

Hun blir nå leder for politikk, samfunn og organisasjonsutvikling i Læringsverkstedet.

Nåværende ledelse og administrasjon, samt alle øvrige ansatte fortsetter i sine stillinger og driften fortsetter slik den er per i dag. Overtakelsen medfører dermed ingen praktiske endringer for foreldre som har barn i Soria Moria Barnehager, opplyses det i pressemeldingen.

Om Læringsverkstedet

Læringsverkstedet er en privat barnehageaktør som eies av pedagogene Randi og Hans Jacob Sundby. Barnehagekjeden har over 100 barnehager i Norge, med over 8000 barn og over 3500 ansatte. Hovedkontoret ligger på Jessheim.

Powered by Labrador CMS