Hilsen til superassistent: Kristine Karlsen Tøien sendte en hilsen til Trond Myhrvold (bildet) og Kari-Mette Rustad i Rudshøgda Kanvas-naturbarnehage som hele barnehagen satte stor pris på.
Hilsen til superassistent: Kristine Karlsen Tøien sendte en hilsen til Trond Myhrvold (bildet) og Kari-Mette Rustad i Rudshøgda Kanvas-naturbarnehage som hele barnehagen satte stor pris på.

Her er Kristines hilsen til barnehagen

Takket for fine år i barnehagen, 19 år etter at hun sluttet.

Publisert Sist oppdatert

«Hei hei. Etter mange år vil jeg benytte anledningen til å sende en hilsen til Kari-Mette og Trond og komme med en takk for de fine årene jeg hadde i barnehagen i årene 1992-96.»

Slik begynner Kristine Karlsen Tøien hilsningen til Rudshøgda Kanvas-naturbarnehage. I dag er hun 23 år og studerer på juridisk fakultet ved Universitet i Oslo.

– Hva fikk deg til å skrive en hilsen til barnehagen så mange år etter?

– Vi begynte å snakke om barnehagen hjemme hos foreldrene mine. Jeg brukte mye tid i barnehagen, og de var viktig personer i fem år av livet mitt. Derfor ville jeg sende dem en liten hilsen, selv om de aldri har sett meg siden.

Bruker fortsatt spikkekniven

Rudshøgda har alltid satset på friluftsliv, og i hilsningen forteller Tøien at hun fremdeles har spikkeknivsertifikatet og at hun alltid har med spikkekniven hun fikk etter spikkeprøven med på tur.

– Jeg er nok ikke blitt et fullblods friluftsmenneske, men jeg kan fortsatt de tingene jeg lærte i barnehagen. Så når jeg er på hyttetur kan jeg både tenne bål og spikke min egen pølsepinne.

Her er hele hilsningen til Kristine :

«Hei Hei. Etter mange år vil jeg benytte anledningen til å sende en hilsen til Kari-Mette og Trond og komme med en takk for de fine årene jeg hadde i barnehagen i årene 1992-96. Det var flere utrolig fine år jeg hadde i barnehagen hvor dere to virkelig tok vare på meg og senere min bror Fredrik. Jeg har virkelig hatt glede av mine år i friluftsbarnehagen og husker med glede ispilking, bjørnekjøtt, svømming og laging av gravet ørret ved en anledning. Spikkeknivsertifikatet mitt har jeg fremdeles og spikkekniven jeg fikk etter spikkeprøven er alltid med på tur i skog og mark. Jeg er nok en av de få jeg kjenner som kan si at de lærte å tenne bål og spikke sitt eget pølsespyd i barnehagen. Resten av familien er særlig begeistret for at jeg endelig kastet smukken etter stor innsats fra dere to.... Håper at alt står bra til med dere begge to og tusen takk for utrolige år i barnehagen. Hilsen Kristine Karlsen Tøien»

Viktig påminnelse

Guro Lund Eriksen har vært daglig leder i barnehagen i seks år. På den tiden har hun aldri mottatt en lignende tilbakemelding — og hun ble både stolt og rørt av meldingen selv om hun gikk i barnehagen lenge før hennes tid.

– Det er ingen tvil om at tiden i barnehagen har satt dype spor. Jeg har snakket med Trond. Han husker jenta godt og synes det er kjempemorsomt med en slik tilbakemelding, sier Lund Eriksen.

Kari-Mette Rustad og Trond Myhrvold — som Tøien hilser til — har i dag rukket å bli 62 og 61 år gamle. De jobber begge fortsatt som assistenter i Rudshøgda, noe de har gjort siden henholdsvis 1989 og 1991.

– De er begge superassistenter, og de er veldig viktig for barnehagen. De har høyt nærvær og god helse, så vi håper vi får beholde dem til de er 67 år gamle, minst, skryter Lund Eriksen.

Som ser på meldingen som en påminnelse til alle som jobber i barnehage om hvor stor betydning voksne i barnehagen kan ha i barns liv.

– Vi er mye sammen med barna, og vår relasjon til dem er kjempeviktig. Det er ingen barn som har valgt barnehage, men vi har derimot valgt jobben vår selv — og derfor er det vårt ansvar å skape gode relasjoner til barna.

Powered by Labrador CMS