En engasjert statssekretær Halvard Hølleland (Ap) åpnet NNG-konferansen (Nettverk for natur- og gårdsbarnehager) tidligere i år. Nå skifter han beite.
En engasjert statssekretær Halvard Hølleland (Ap) åpnet NNG-konferansen (Nettverk for natur- og gårdsbarnehager) tidligere i år. Nå skifter han beite.

Hølleland forlater KD

Statssekretær Halvard Hølleland slutter hos statsråd Tonje Brenna i Kunnskapsdepartementet (KD) for å tre over i samme rolle for statsminister Jonas Gahr Støre. I Høllelands sted overtar Kjetil Vevle fra Finansdepartementet.

Publisert Sist oppdatert

Rokkeringen blant Ap-politikerne i toppen av departementene skjer som følge av at Tale Benedikte Jordbakke og Siri Storstein Hytten gis avskjed i nåde som statssekretærer for statsminister Jonas Gahr Støre.

Fra og med nå

De nye utnevnelsene skjedde i statsråd fredag, og trådte i kraft klokken 12 samme dag.

Kjetil Vevle (Ap) som altså ser ut til å overta Halvard Høllelands plass blant kunnskapsminister Tonje Brennas nærmeste medarbeidere, har hatt flere roller etter at Ap/Sp-regjeringen overtok styringen av landet høsten 2021.

34 år gamle Vevle har vært konstituert som statssekretær i Olje- og energidepartementet, og før det politisk rådgiver for statsminister Jonas Gahr Støre. Den siste tiden har han vært konstituert statssekretær i Finansdepartementet.

Hos Støre blir Hølleland (37) én av i alt åtte statssekretærer.

Én av to hos Brenna

Fra før av er Sindre Lysø (Ap) statssekretær for kunnskapsministeren. Han tiltrådte 26. august i år, og kom da fra rollen som generalsekretær for AFU, som han har hatt siden 2018. Lysø er 26 år, og kommer fra Rygge.

Av en tidligere publisert artikkel hos regjeringen.no framgår det at Vevle kommer fra Odda og at han tidligere har jobbet i Norsk Hydro, Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Public Services International, Fagforbundet, ZERO og i Arbeiderpartiets stortingsgruppe.

Han har tidligere vært bystyremedlem i Bergen for Arbeiderpartiet. Vevle har studert administrasjon- og organisasjonsvitenskap ved Universitetet i Bergen, og PR- og kommunikasjonsledelse ved Handelshøyskolen BI.

Statssekretær Kjetil Vevle (Ap).
Statssekretær Kjetil Vevle (Ap).
Statssekretær Sindre Lysø (Ap).
Statssekretær Sindre Lysø (Ap).
Powered by Labrador CMS