Røyken kommune i Buskerud.
Røyken kommune i Buskerud.

Barnehageansatt anmeldt for vold mot fireåring - saken henlagt

Vold i barnehagen blir ikke tatt på alvor, mener et foreldrepar fra Røyken som har anmeldt en barnehageansatt for vold mot en fire år gammel jente. Saken er nå henlagt.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg ble dyttet hardt og slått på kinnet i barnehagen i dag, og hun sa ikke unnskyld engang, sa fireåringen til mor og far.

Les hele saken i Røyken og Hurum Avis (HRA).

Noen dager senere kom den samme historien igjen. Hun var blitt dyttet slik at hun slo seg i rumpa og i ryggen. Deretter ble hun slått hardt på kinnet. Senere har hun fortalt det til styreren i barnehagen.

Episoden i barnehagen skal ha skjedd i forbindelse med at jenta skulle sove.

I forbindelse med sovetid

– Etter hva vi forstår har episoden skjedd i forbindelse med denne leggingen, sier moren som også har hørt fra andre foreldre i barnehagene at den ansatte som skal ha slått jenta var involvert i en liknende sak for tre år siden, der hun hadde dratt av en vott som satt godt fast og barnets arm ble dratt ut av ledd.

Styrer kjente til episoden, men den ble ikke håndtert som en voldssak den gangen.

Faren til jenta tok kontakt med styreren i barnehagen, hvorpå barnehagen anmeldte forholdet.

Bekreftet episoden

– Vi synes styreren har behandlet denne saken veldig profesjonelt og har ikke lyst til å klage på barnehagen, sier moren til HRA.

Den ansatte som skal ha slått, har bekreftet at det var en episode som barnet kan ha tolket som vold. Den ansatte avviser likevel at barnet ble slått. Foreldrene reagerer på at de ikke ble varslet om hendelsen.

Den ansatte ble suspendert og foreldrene ble kalt inn til avhør ved Røyken lensmannskontor. Styrer og den ansatte ble også avhørt, men foreldrene stiller seg undrende til at politiet ikke har snakket med jenta. Svaret var at hun var for ung.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Uholdbart med vold i barnehagen

Uka senere ble saken henlagt. Henleggelsen er anket til statsadvokaten i Oslo og som et resultat av dette, er suspensjonen opphevet og den ansatte er tilbake på jobb i barnehagen.

Foreldrene mener at politiets jobb er under enhver kritikk og at vold i barnehagen ikke blir tatt på alvor.

Foreldreutvalget for barnehager (FUB) mottar ikke mange henvendelser om vold i barnehagen, kun ett til to per år. Men leder av FUB, Marie Skinstad-Jansen, sier det må være nulltoleranse for vold i barnehagen:

– Dette er en forferdelig sak og som virkelig sier noe om at de som jobber i barnehagen både må være egnet og ha riktig kompetanse. Det er helt uhørt at ansatte i barnehagen utsetter barn for vold, sier Skinstad-Jansen.

Powered by Labrador CMS