Leder for Pedagogstudentene, Hedda Eia Vestad.
Leder for Pedagogstudentene, Hedda Eia Vestad.

– Krf har skjønt det, de prioriterer læreren!

Pedagogstudentene roser Krf sitt alternative statsbudsjett.

Publisert Sist oppdatert

KrF la fram sitt alternative statsbudsjett i går. Pedagogstudentene mener Krf viser med sitt forslag til statsbudsjett at de er et seriøst utdanningsparti som prioriterer skole og barnehage høyt.

– KrF har virkelig skjønt det, sier Hedda Eia Vestad, leder av Pedagogstudentene i Utdanningsforbundet, i en pressemelding.

– Vi vil skryte av KrF som prioriterer 250 millioner til en veiledningsordning for nyutdannede lærere fra høsten 2018. Dette har stor betydning for utviklingen av skolen og barnehagen, sier Eia Vestad.

Eia Vestad mener at KrF satser på læreren. I sitt forslag til alternativt budsjett, skriver partiet «Praktisk læring og veiledning fra en erfaren kollega gjennom det første året etter endt utdanning, vil både sikre en god overgang mellom utdanning og yrke og bidra til å utvikle bedre lærere».

Veiledning er en av KrF viktigste prioriteringer innen skole og utdanning, og de har bevilget 250 millioner til formålet i 2018.

– KrF fortjener ros fordi de ser at veiledning av nye lærere i overgangen fra utdanning til yrke, bidrar til både å utvikle gode lærere og gode lærerkollegier, i tillegg til at veiledning rett og slett gir bedre og tryggere utdanning for barna og elevene, sier Eia Vestad.

– Vi heier på KrF i forhandlingene med regjeringen. Regjeringen arbeider i denne perioden for å følge opp stortingsvedtaket som skal sikre at alle nyutdannede får veiledning. Vi har høye forventinger om at de vil imøtekomme Krf som prioriterer veiledning høyt i forhandlingene, avslutter Eia Vestad.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS