Endre Tvinnereim er byråd for barnehage, skole og idrett i Bergen. Han åpner nå for å videreføre kortere åpningstid i kommunale barnehager.
Endre Tvinnereim er byråd for barnehage, skole og idrett i Bergen. Han åpner nå for å videreføre kortere åpningstid i kommunale barnehager.

Åpner for å videreføre syvtimersdager i Bergen

Byråd Endre Tvinnereim åpner for å videreføre syvtimersdagene i kommunale barnehager.

Publisert

– Jeg burde kanskje ikke si dette. Men det gjorde faktisk litt vondt i hjertet da jeg skrev under på papirene som gjeninnførte full åpningstid. Vi mistet noe som hadde vært veldig bra da vi gikk tilbake til fulle dager, sier Endre Tvinnereim til Bergens Tidende (for abonnenter).

Da barnehagene åpnet igjen etter å ha vært koronastengt, ble åpningstiden i de kommunale barnehagene redusert til 08.30-15.30. Ifølge byråden har tilbakemeldingene fra både foreldrene og de ansatte vært positive.

– Det ser ut til at kortere dager har bidratt til mer ro og økt trivsel for barna, sier Tvinnereim til avisen.

Byråden er imidlertid klar på at å innføre kortere åpningstider i alle kommunale barnehager ikke vil være aktuelt.

– En mulighet er å ha enkelte avdelinger som bare har åpent i syv timer. Det vil i så fall være et tilbud til familier som ønsker og har anledning til å levere sent og hente tidlig, sier han.

For Tvinnereim er klar på at langt fra alle familier vil kunne få hverdagen til å henge sammen hvis barnehagen stenger før arbeidsdagen er over.

– Mange trenger en barnehage med fulle dager. Men vi kan likevel ha et tilbud til de foreldrene som klarer seg med kortere dager. Det trenger ikke å være en motsetning, sier han.

Powered by Labrador CMS