Trude Børstad og Lillian Åkesson i ULNA-barnehagene gir nå de ansatte tilbud om bysykkelabonnement.
Trude Børstad og Lillian Åkesson i ULNA-barnehagene gir nå de ansatte tilbud om bysykkelabonnement.

Betaler bysykkelabonnement for ansatte

For å bidra til å lette presset på kollektivtrafikken, har ULNA-barnehagene valgt å dekke bysykkelabonnement for sine ansatte. I tillegg får alle ansatte et personlig munnbind.

Publisert

Etter et innspill fra en av barnehagene, konkluderte ledelsen i barnehagekjeden, at et tilbud om gratis bysykler var noe de ville gå videre med.

– Det var en god idé som kom fra barnehagen, og vi sjekket interessen blant alle våre ansatte i barnehager som har mulighet til å bruke bysykkel. Det viste seg å være en større interesse. Dermed valgte vi å dekke bysykkelabonnement for dem som ønsker å benytte seg av dette.

Det sier Trude Børstad, HR- og markedsansvarlig i ULNA-barnehagene, og fortsetter:

– På denne måten bidrar vi til dugnaden med å holde folk borte fra t-bane og buss så godt det lar seg gjøre. Vi tenkte at dette kunne være et fint tilbud, og det har blitt tatt godt imot, sier Børstad.

Råd

Rådene fra helsemyndighetene er også tydelige. De anbefaler å sykle, gå eller å bruke andre transportmidler istedenfor å bruke offentlig kommunikasjon dersom det er mulig. Også kollektivselskapet Ruter er i sine reiseråd klokkeklar på at man ikke skal reise med kollektivtransport med mindre man må.

Munnbind

Men det er ikke bare tilbud om bysykler som de ansatte har fått. Med 21 barnehager i porteføljen, er det en del barnehager som ligger hvor det ikke finnes et slikt tilbud. Mens andre er helt avhengig av kollektivtrafikken for å komme fram.

– Vi ønsker å gjøre noe for alle, dermed gir vi også ut et personlig munnbind til alle våre ansatte.

Foreløpig har hun ikke oversikt over hvor mange som vil benytte seg av bysykkel-tilbudet. Hele personalgruppen fikk først vite om tilbudet i forrige uke.

– Men basert på interessen, så er de fleste lokalisert i Oslo. I tillegg har vi noen på Høvik. Nøyaktig hvor mange som vil benytte seg av tilbudet, vet vi ikke før vi har gjennomført den første måneden, sier Børstad.

Powered by Labrador CMS