Hans Jacob Sundby går over i en annen stilling, men vil fortsatt være Læringsverkstedets ansikt utad selv om Kjetil Ørbeck er ansatt som ny CEO.
Hans Jacob Sundby går over i en annen stilling, men vil fortsatt være Læringsverkstedets ansikt utad selv om Kjetil Ørbeck er ansatt som ny CEO.

Ny mann på topp i Læringsverkstedet

Mens Hans Jacob Sundby går over i en annen stilling, overtar Kjetil Ørbeck som administrerende direktør i Norges største barnehagekonsern. Sundby vil fortsatt være selskapets ansikt utad.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding skriver Læringsverkstedet at Kjetil Ørbeck går inn i rollen som CEO (chief executive officer) 1. februar.

Hans Jacob Sundby, som eier Læringsverkstedet sammen med kona Randi Lauvland Sundby, har fungert som administrativ toppsjef i Læringsverkstedet siden oppstarten av selskapet i 2003.

Selskapet har pr i dag 200 barnehager i Norge, samt 70 skoler og førskoler i Sverige, og 4 i Latvia.

For å sikre videre utvikling og ekspansjon av Læringsverkstedet, samtidig som driften ivaretas og profesjonaliseres, vil Hans Jacob Sundby fratre som CEO. Sundby fortsetter å jobbe med strategi og ekspansjon av Læringsverkstedet.

Fortsatt ansiktet utad

Overfor barnehage.no understreker Hans Jacob Sundby at det verken innad eller utad vil bli noen dramatiske endringer som følge av ansettelsen.

– Jeg skal fortsatt være Læringsverkstedets ansikt både innad og utad. Jeg skal være vår kultur, verdi- og visjonsbærer og vil være like synlig som før. Men på grunn av vår størrelse – vi er blitt 6000 ansatte – ser vi behovet for å styrke organisasjonen. Derfor har vi nå ansatt Kjetil Ørbeck som vil ta seg av den operative ledelsen.

– En omdømmemessig styrke for Læringsverkstedet har vært at det er et barnehagekonsern styrt av en pedagog. Frykter du at en ny administrerende direktør med en annen bakgrunn kan bidra til å gi omverden et annet bilde av selskapet?

– Nei. Jeg og Randi eier fortsatt Læringsverkstedet 100 prosent. Randi er leder for konsept, og jeg skal være ansiktet utad. Og det er viktig å få fram: Vi skal være like synlige som før. Dette handler bare om å få avlasting internt på den daglige driften, sier Hans Jacob Sundby.

Fra Team Olivia

Kjetil Ørbeck kommer fra tilsvarende stilling i Team Olivia Norge.

«Vi ønsker Kjetil Ørbeck hjertelig velkommen til Læringsverkstedet, og ser frem til et godt samarbeid fremover,» heter det i pressemeldingen fra Læringsverkstedet.

Powered by Labrador CMS