Anne Næsheim er kritisk til hvordan Elverum kommune har håndtert spørsmålet om nedleggelse av en av de kommunale barnehagene på Hanstad. Foto: Randi Undseth, Østlendingen
Anne Næsheim er kritisk til hvordan Elverum kommune har håndtert spørsmålet om nedleggelse av en av de kommunale barnehagene på Hanstad. Foto: Randi Undseth, Østlendingen

Legger ned - foreldre skuffet over at de ikke ble tatt med på råd

- Vi forstår at det må legges ned en barnehage på Hanstad, men ikke hvorfor det måtte bli Bakkebygrenda, sier Anne Næsheim til Østlendingen.

Publisert

Næsheim er foreldrerepresentant i Bakkebygrenda barnehage som Elverum kommune før sommerferien vedtok å legge ned. Hun har sendt brev til kommunen der hun etterlyser vurderingene som ble gjort før kommunen valgte å legge ned Bakkebygrenda i stedet for Solkroken barnehage.

Foreldreutvalget i Bakkebygrenda barnehage har ytret skepsis over at det er mindre uteområder i Solkroken. I tillegg frykter de støv- og støyproblematikk knyttet til mer trafikk der.

- Vi er svært godt fornøyd med barnehagen vår. Det er et godt miljø, barnehagen ligger i et stille boligområde med lite trafikk og har umiddelbar nærhet til natur og store uteområder, sier Anne Næsheim til Østlendingen.

Nedleggelsen av barnehagen vil gi kommunen en innsparing på en million kroner i året. Fra før har kommunen vedtatt å legge ned Fjeldmoravegen barnehage og Husmorlagets Hus barnehage.

Utdanningssjef Tord Arnesen i Elverum kommune er ikke bekymret for at det er dårligere uteområde og mer støv og støy i den barnehagen som kommunen vil opprettholde. Men:

- Vi tar sjølkritikk på at vi ikke involverte foreldrene før den endelige beslutningen om at Bakkebygrenda skulle legges ned. Vi skal prøve å skjerpe oss i fortsettelsen, sier utdanningssjefen til Østlendingen.

Powered by Labrador CMS