– Barnehage og skole er våre viktigste arenaer for å lykkes med integrering, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.
– Barnehage og skole er våre viktigste arenaer for å lykkes med integrering, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. 

Vil gi barn i mottak gratis kjernetid i barnehage

Ordningen vil gjelde for to- og treåringer i asylmottak som har fått opphold i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag la Regjeringen frem revidert statsbudsjett for 2016. Her foreslår de å omdisponere 3,6 millioner kroner for å legge til rette for at kommunene fra barnehageåret 2016-2017, kan tilby gratis kjernetid i barnehage til to- og tre-åringer som har fått opphold i Norge, men som fortsatt bor i asylmottak. Dette forlaget er også et av 69 integreringstiltak i integreringsmeldingen som ble lagt frem av innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) i dag.

Det foreslås at ordningen skal innrettes tilsvarende den nasjonale ordningen for gratis kjernetid, med 20 timer gratis oppholdstid per uke.

– Barnehage og skole er våre viktigste arenaer for å lykkes med integrering. Dette tiltaket bidrar til at barna lærer norsk og en tidlig start på integreringen i et nytt land, uttaler kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

I midten av desember i fjor ble Høyre, Frp, Venstre, KrF og Ap enige om et integreringsforlik på 64 punkter i Stortinget. Der ba de regjeringen om å legge til rette for at kommunene kan tilby gratis kjernetid i barnehagen til barn på mottak.

Powered by Labrador CMS