DEBATT

Siv-Tone Kristiansen er barnehagestyrer, og har en oppfordring til politikerne på vegne av barna.
Siv-Tone Kristiansen er barnehagestyrer, og har en oppfordring til politikerne på vegne av barna.

Kjære politikere: En god barndom varer livet ut, men det gjør også en dårlig en

Lokalvalget er like om hjørnet.

Publisert
  • Dette er et innsendt bidrag, og gir uttrykk for skribentens meninger og holdninger. Vil du delta i debatten? Send gjerne inn innlegg hit.

Jeg har lest partiprogrammene, og sett spesielt etter hvordan lokalpolitikere vil satse på barna. Jeg er skuffet. Som styrer i barnehage, og barnehageansatt i over tjue år, har jeg virkelig fått erfare hvordan det er å jobbe i barnehagen, og jeg skulle inderlig ønske at jeg kunne få formidlet hvor fantastisk jobben er på en slik måte at dere alle forstår det.

Det å vite at man er en stor del av det som utgjør disse barnas gode barndom er et privilegium. Jobben er flott. Skuffelsen jeg nevnte kommer av at vi barnehagefolk ikke blir hørt av lokalpolitikere og stortingspolitikere, vi som ser barna hver eneste dag, vi som gjør jobben og som sier at bemanningen ikke er god nok. Det er som å rope i motvind, og det er ekstremt slitsomt.

Av og til føles det som å stå på gata og skal dele ut løpesedler, men ingen har tid eller interesse for å ta i mot. Man blir oversett og viftet bort. En sjelden gang tar en person i mot, men legger lappen i lomma uten å lese.

Foreldre er fornøyde med barnehagen, og grunnen til at de er fornøyde er at vi som har omsorg for barna i ti timer om dagen jobber intenst og profesjonelt for at barna skal ha det trygt og godt. Vi vet at når barna har det bra, så har foreldrene det bra, og når foreldrene har det bra, så er det igjen bra for barna.

Vi måler alt vi gjør opp mot hva som er til barnets beste.

Jeg tror at dere som politikere også ønsker å stille opp for barna, men i motsetning til de eldre, til pasienter, motstandere av vindmøller og motstandere av eiendomsskatt, så kan ikke barna tale for seg selv. Dermed blir de stående under synshøyde for politikere. De når ikke opp og de når ikke fram når de ikke kan tale sin egen sak.

Se for deg et barn i kassa på butikken som aldri får kjøpt isen sin, fordi alle voksne bare skynder seg forbi for å betale. Voksne har jo så mye å gjøre, og det er da så mye viktigere enn det et barn har fore seg. Vi i barnehagen taler barnas sak, vi ønsker ikke flere ansatte for å få bedre tid til å drikke kaffi, vi ønsker flere på jobb for å ruste barna til fremtiden, til å bli sterke nok til å bære samfunnet videre, til å få et godt liv. Barna er samfunnsborgere på lik linje med alle andre og de fortjener bedre enn noen andre å bli hørt.

Så hvorfor hører ikke dere politikere på oss, vi barnehagefolk, som taler barnas sak? Spør oss hva vi mener er god nok bemanning, og ikke skriv litt halvhjertet i partiprogrammene deres at dere støtter «adekvat bemanning». Be oss om råd, vær modig nok til å forske og finne ut hva som virkelig trengs for å gjøre dagens barnehage til den beste barnehagen et barn kan vokse opp i. Hjelp oss å tale barnas sak.

En god barndom varer livet ut, men det gjør også en dårlig en.

Powered by Labrador CMS